RECEPT KOJI MORATE PROBATI

Idealan za uskršnji stol: Brzi tart od mladog luka i jaja oduševit će vas svojom jednostavnošću pripreme

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 23.03.2021 14:01
  • Objavljeno 23.03.2021 u 14:01
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Iryna Grygorii / Alamy / Alamy / Profimedia

Ostalo je još manje od dva tjedna do Uskrsa pa smo odlučili pronaći recept idealan za uskršnji stol. Ovaj ukusni tart od mladog luka i kuhanih jaja odličan je za doručak ili čak kao prilog blagdanskom ručku koji planirate pripremiti za svoje ukućane. Riječ je o brzoj i jednostavnoj verziji tarta koji ne zahtjeva pripremu prhkog tijesta, već funkcionira na način 'smusti pa prospi', koji će s lakoćom svladati i početnici u kuhinji

Sastojci

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 250 g kefira
  • 3 jaja
  • 300 g kiselog vrhnja
  • 10 g praška za pecivo
  • 5 g soli

Za nadjev:

  • 6 kuhanih kuhana
  • 1 svežanj mladog luka
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 5 g soli
  • 3 g papra

Za premazati:

  • 5 žumanjka
  • 50 g kiselog vrhnja
  • 10 g sezama

Priprema

1. U posudu dodajte kiselo vrhnje, jaja, prašak za peci, sol, kefir i brašno. Miksajte mikserom dok se svi sastojci ne sjedine.

2. Pola smjese izlijte u pleh za torte promjera 23 cm.

3. Skuhajte jaja pa ih protisnite kroz sjeckalicu. Nasjeckajte mladi luk pa ga pomiješajte s jajima. U zdjelu dodajte još kiselo vrhnje, sol i papar i sve dobro promiješajte. Rasporedite u pleh.

4. Prelijte s ostatkom smjese koju ste koristili kao podlogu.

5. Umutite žutanjke i kiselo vrhnje pa smjesom obilno premažite po vrhu. Za kraj posipajte sezamom i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 160 °C. Nakon 40 minuta, tart izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

U slast!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!