ODRASLA DJECA

I poznati su izvjesili čizme za Sv. Nikolu

06.12.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Domaći estradnjaci otkrivaju tko stavlja čizmu u prozor, tko dobiva šibe od krampusa, a tko čokoladice od Svetog Nikole

Lana Klingor ove godine stavljala je slatko u čizmu jer ima trogodišnju kćer. Lana voli tradiciju Svetog Nikole i ne vjeruje da postoje roditelji koji nisu ništa stavili svom djetetu u čizmu na ovaj dan, piše Index.hr.

Kao i većina roditelja, Lana je svojoj trogodišnjoj curici poklonila slatkiše, no ove je godine ubacila i igračku jer je mala Kiara bila izrazito dobra. Šiba iz istih razloga nije našla svoje mjesto u Kiarinoj čizmi.

Lana Klingor još će neko vrijeme tajiti svojoj kćeri da Sveti Nikola ne postoji jer joj ne želi pokvariti veselje.

Žanamari Lalić za Svetog će Nikolu razveseliti svoje prijateljice, a kaže da je kao mala najčešće dobivala čokoladice u obliku Djeda Mraza. Kao mala išla je u Slavoniju rodbini, pa bi tamo čekali darove koji bi se našli u čarapama iznad peći, prenosi Index.hr.

Žanamari kaže da nikad nije vjerovala u Djeda Mraza ili Svetog Nikolu, ali veselila se čokoladicama koje su joj roditelji poklanjali. Dan danas, kad se zaželi čokolade, kupi oko Božića jednog čokoladnog čovječuljka i odgrize mu glavu.

Sanja Doležal također održava tradiciju stavljanja slatkog u čizme bez obzira na to što su joj djeca već tinejdžeri i odavno znaju tko se po noći šulja po kući. Njoj je jedino važno da su svi veseli kad imaju priliku obilježiti blagdane, piše Index.hr.

Maja Cvjetković uvijek nešto dobije kad je u rodnom Šibeniku. Kaže da nikad nije dobivala šibu jer njezini roditelji imaju druge metode rješavanja problema.

Maja kaže da se ne sjeća kad je prestala vjerovati u Svetog Nikolu, no misli da se to jako rano dogodilo, prenosi Index.hr.

Iva Jerković još nije nikad otvorila čizmu, a da u njoj nije bila šiba. Mama se brine da u čizmi uvijek ima barem jedna zlatna grana jer, objasnila je Iva kroz smijeh, nikad nije dovoljno dobra.

No, ovisno o godini, u čizmi je uvijek i nešto lijepo što je razveseli. Za razliku od Maje, Iva se jasno sjeća da je vjerovala da Sveti Nikola postoji, no ne sjeća se kad je posumnjala u to. Pretpostavlja da je jednostavno odrasla i shvatila tko nosi sve te šibe, piše Index.hr.