NEUMOLJIVI OTKUCAJI

I muškarci imaju biološki sat

26.05.2009 u 11:19

Bionic
Reading

Djeca starijih muškaraca imaju manji kvocijent inteligencije, što pokazuje da i muškarci imaju biološki sat. Iako se pojavljuju oni koji žele osporiti takve nalaze, činjenica je da su kod starijih muškaraca uočene određene promjene koje ostavljaju traga na njihovoj djeci

Stariji muškarac i puno mlađa žena nije neuobičajena pojava. U starije doba takva je praksa bila popularna posebno među kraljevima, a u novije doba među holivudskim zvijezdama. Takva se 'kombinacija' smatra normalnom jer se vjeruje da muškarci nemaju biološki sat koji im ograničava vrijeme. Međutim, takvo je vjerovanje pogrešno.

Najnovije istraživanje pokazuje da i muškarci imaju biološki sat koji neumoljivo otkucava. Analizirajući više od 33 tisuće djece u Americi, znanstvenici su dokazali da djeca starijih očeva imaju manji kvocijent inteligencije.

Rezultati istraživanja podigli su mnogo prašine, a američki mediji već danima raspravljaju o temi koja uvodi novi odnos snaga između muškog i ženskog spola. Međutim, urolog Harry Fisch koji je proučio istraživanje kaže da bi trebalo napraviti dodatne analize da bi se sa sigurnošću moglo utvrditi da i muškarci imaju biološki sat.

On smatra da bi istraživanje trebalo obuhvatiti i intelektualni razvoj djece mlađe od sedam godina. 'Ne možemo reći da djeca starijih muškaraca neće biti pametna. Možemo reći da postoje određeni elementi koji ukazuju na to. Uistinu, vidljivo je da se kod starijih muškaraca pojavljuju određene poteškoće', priznao je dr. Fisch.