PRISLUŠKIVANJE TELEFONA

Hugh Grant tajno snimio bivšeg Murdochovog novinara

14.04.2011 u 17:38

Bionic
Reading

Malo tko ima jači autoritet za govorenje na temu žutog novinarstva od Hugha Granta koji je u više navrata bio žrtva tabloidskih ekskluziva, pogotovu otkako se upisao u prvu holivudsku ligu

Sada je glumac i miljenik paparazza otkrio kako izgleda kad se zamijene uloge i kada glumac tajno snima bivšeg novinara britanskog tabloida News of the World koji je među prvima progovorio o skandalu s prisluškivanjem. Tajno snimljeni razgovor s bivšim novinarom tog lista Paulom McMullanom otkriva da je bivša urednica Rebekah Brooks znala sve o ilegalnom prikupljanju informacija o slavnima.


Pišući kao gost-urednik za ovotjedno izdanje New Statesmana, Grant se susreo s novinarom koje je upoznao prošlog Božića. Novinar je, naime, pratio automobil u kojem se vozio Grant, a kada se automobil pokvario, novinar je, lažno se predstavivši, ponudio glumcu prijevoz. Tajno snimljeni razgovor koji se odvio za vrijeme vožnje objavljen je, naravno, u News of the World.

Prošlog je tjedna Grant dogovorio susret s novinarom u pubu u koji McMullan zalazi i tajno snimio cijeli razgovor. 'Htio sam saznati više o prisluškivanju telefona i o tom cijelom poslu tabloidnog izdavaštva', piše Grant. McMullan je priznao glumcu da je prisluškivanje telefona 'počelo kao zabava'.