Istražite mistični svijet dubina

Hrleći u susret nepoznatom, uzbudljivom i tajanstvenom podvodnom svijetu, otkrivamo novi način življenja – ronjenje…

27.06.2019 u 10:47

Bionic
Reading

Još od vremena kada smo prvi put pogledali film Luca Bessona 'Veliko plavetnilo', i kada su nam srca ubrzano lupala zbog Jean Renoa i Jean-Marc Barra, fascinira nas taj spokojni, tihi, nepoznati i misteriozni podvodni svijet plave planete

Priča o roniocima koji pomiču granice mogućeg, u osvajanju morskih dubina, obrađuje i teme posvećenosti, ljubavi, dokazivanja i natjecanja, kako protiv drugih tako i protiv samih sebe.

U što god vjerovali, u jedno možete biti sigurni – u ronjenju ćete uživati.

Podvodni svijet je kozmos za sebe, neistraženo prostranstvo, opuštajuće i relaksirajuće, mjesto kakvo ne postoji na kopnu. Priroda jedina dostojna ozbiljnog i dubokog poštovanja, kroz ćudi vode, morskih struja, dubina i podvodnog svijeta, svakome tko to poštovanje prema njoj gaji, otkriva nevjerojatno očigledne i tako jednostavne, a u toj svojoj jednostavnosti, zaista divne priče.

Ronjenje je sport ili rekreacija koja nam otkriva nove svjetove, nosi dozu isključenosti od vanjskih utjecaja, ali i blagu količinu treme od nepoznatog, što na neki način budi osjećaj leptirića u trbuhu – jer ronjenje je hrana za dušu i tijelo.

Biti ronilac znači obići podvodna mjesta širom sveta, a tropski rajevi, drevne iskopine Maja, olupine potopljenih brodova, podvodne pećine, jezera sa slatkom vodom ispunjena misterijom - postaju izazovi koje je neophodno istražiti i savladati.

Čim zaronite, vaše oči imaju pristup novoj dimenziji morskog života i biodiverziteta. Raznobojni koraljni grebeni, znatiželjni morski sisavci, nevjerojatan niz živopisnih riba poput raža, velikih kornjača ili morskih pasa, postaju vaši novi prijatelji.

Zamislite nepregledno prostranstvo, bez zvukova osim vlastitog disanja, veličanstvenih prizora i bez tehnologije koja vas opterećuje. Vaše misli su oslobođene uobičajene stvarnosti, i sve na šta se možete usredotočiti je magično veliko plavetnilo koje čezne da bude otkriveno.

Mora i oceani pokrivaju 71% zemljine površine, što znači da ako želite uistinu istražiti svijet-morate zaroniti. Nepoznati svijet čeka da bude otkriven, dok smo mi “zaglavljeni” u 29% neke druge stvarnosti.

Moramo izaći iz svakodnevne zone komfora, proširiti vidike i otkriti nepoznato, a to su boje i šare kakve ni modna kuća Missoni ne može kreirati.

Podvodni svijet vas iznad svega uči da je život u harmoniji moguć, jer vam ribe koje plivaju oko vas, pa i najveći predatori, pružaju priliku da boravite na njihovom teritoriju. Taj nepoznati svijet vas prihvaća, sve dok mu ne pokušate naškoditi.

U tom velikom plavetnilu nema bitaka koje treba osvojiti, granica ili teritorija koje treba podijeliti, jer ono što vam podvodni svijet nudi je apsolutni mir.

Osim što je mentalno umirujuće i emocionalno ispunjavajuće iskustvo, ronjenje je također fizički izazov koji zahtjeva od vas da budete zdravi i fit, tako da možete plivati dugo po dužini dok nosite boce na leđima. To je najozbiljniji trening koji možete zamisliti.

Naravno, možete probati i ronjenje na dah, ali zaron sa bocom i daleko duže ostajanje u plavetnilu vode, je ipak poseban osjećaj.

Ronjenje u dubokom moru iziskuje obuku i odgovarajuću opremu koja priprema ronioca za svaku potencijalnu opasnost, kao što je dezorijentiranost ili dekompresijska bolest u ovim ekstremnim uvijetima. Zbog toga su obuka i specijalizirana oprema neophodna za zadovoljenje ovih uvijeta, kao i disciplina ronilaca.

Pravi ronilački sat mora biti otporan na brojne faktore, uključujući tlak, vodu, pa čak i temperaturu morske vode. To je uređaj koji vam može spasiti život i koristi se za izračunavanje unosa kisika, kao i koliko vremena možete provesti pod vodom, prije nego određenim vremenskim tempom izronite sigurno na površinu.

TAG Heuer Aquaracer ronilački satovi su obožavani zbog svoje superiorne kvalitete, čitljivosti, pouzdanosti, modernog i elegantnog izgleda.

Ukoliko sat samo jednom zakaže, to može imati katastrofalne posljedice po ronioca koji ga nosi. TAG Heuer Aquaracer satovi #NePucajuPodPritiskom i vaš su najbolji saveznik i pratitelj u nepreglednom svijetu dubine.

'Između onoga što znaš i onoga što želiš, leže skrivene mnoge tajne...', a ronjenje je zasigurno, svakom ko je utonuo u svijet dubina, otkrilo dio osobnosti koji ranije nije poznavao…