TOP DESET

Hoteli s apsolutno najgorim pogledima

08.06.2012 u 07:22

Bionic
Reading

Jedna od ponuda koju nude brojni hoteli je i zadivljujući pogled. Tako se nude sobe s pogledom na ocean, nevjerojatnim pogledom na planinske vidike ili pak prometne i užurbane gradske ulice. No, činjenica je da svi, pa čak i onu najluksuzniji hoteli imaju poneke 'mračne' sobe čiji pogled baš i nije reprezentativan

Mnogi hoteli u svojoj ponudi nude i sobe s prekrasnim pogledom, uz odgovarajuću cijenu, naravno, piše Oyster.com. No, isti ti hoteli imaju i sobe koje se baš i ne reklamiraju. Premda će noćenje u tim sobama biti znatno jeftinije, pogledi koji se pružaju s tih hotelskih prozora nikoga ne bi mogli oduševiti, prije bi goste hotela mogli – zgroziti. Donosimo vam deset najgorih pogleda koji se pružaju iz hotelskih soba, a sigurno se ne nalaze u reklamama za hotele.

Hotel Stay u New Yorku poznat je po svojoj prestižnoj lokaciji te je od samo pola bloka udaljen od Times Squarea. Osim toga, krasi ga zanimljiv dizajn te dobar bar. No u istom tom hotelu nalaze se i sićušne sobice čiji prozori su samo pola metra udaljeni od susjedne oronule zgrade. Stoga, ukoliko odsjedate u ovom hotelu, svakako treba rezervirati sobu na višem katu jer buka s ulice može biti jako glasna, kao i bar koji se nalazi odmah u podnožju hotela.

Hotel Quest Potts Point u Sydneyju ima sedamdeset soba te su sve redom vrlo šik, luksuzne i elegantne. No, dok neke sobe krasi pristojan pogled na gradsku vrevu, druge, koje se nalaze u nižem cjenovnom razredu i kategoriji, nude predivan pogled na – cigleni zid. Ukoliko u ovom hotelu ne uspijete dobiti sobu s pogledom na cestu, u obzir uzmite povremeni odlazak na hotelsku krovnu terasu, tek toliko da vidite malo sunca i provjerite kakvo je vrijeme.

Hotel The Luxe Manor u Hong Kongu dizajniran je kako bi odgovarao mašti Salvadora Dalija, a rezultat tog projekta je, dakako, pomalo nestvaran, neobičan te pomalo uvrnut. Sobe, iako su vrlo jedinstvene i moderne, imaju grozan pogled na susjednu zgradu koji bi onima koji se panično boje visine mogao prouzročiti poprilične probleme. U ovome slučaju plaćanje za bolju sobu neće vam pomoći jer sve sobe imaju ovaj definitivno jedinstven pogled.

Pomalo otkačen i za one malo dubljeg džepa, hotel Le Notre Dame u Parizu smješten u zgradi staroj čak 400 godina, samo nekoliko koraka udaljenoj od crkve Notre Dame i Seine. Sam interijer soba dizajnirao je Christian Lacroix. Sobe odišu eklektičnim dekorom i modernim sadržajima, a dok neke nude predivan pogled na crkvu Notre Dame koji će vas natjerati da vam vilica ispadne, druge sobe nude krasan pogled na cijevi i susjednu zgradu.

Premda sobe u modernom hotelu Ayres De Libertad u Buenos Airesu imaju prozore koje se protežu od poda do stropa, samo polovica njih pruža pogled na lijepu ulicu Libertad, a druga polovica soba ima pogled na oronulo dvorište i zgradu koja hitno treba svježi sloj boje.

Nemojte dopustiti da vas natuknica koja upućuje na pogled na dvorište zavara, ono što će vas dočekati je prozor koji gleda na uski prolaz između dviju zgrada. Za one kojim pogled igra ipak značajniju ulogu, u hotelu Harborside Inn u Bostonu treba zatražiti sobu 'city view'.

Hotel Catalonia Rigoletto u Barceloni smješten je u zgradi koju dijeli s uredima i stanovima. Trenutno ima 65 soba i apartmana, a vrlo mali broj njih nudi pogled, odnosno pogled koji ne gleda na ne baš tako privlačan krov zgrade, susjedni ured i uske prolaze.

Sobe u hotelu Best Western Dam Square Inn u Amsterdamu igra su pokušaja i pogreške. Dok jedne nude predivan i romantičan pogled na uske i tipične amsterdamske ulice, krovne prozore, posudice prepune cvijeća i parkirane bicikle, druge sobe nude pogled na ovaj ružni, sivi i bezličan zid.

Hotel Days Inn u Chicagu, poznat i kao Rock and Roll Days Inn iz vremena svoje popularnosti među slavnim bendovima i glazbenicima, nudi sobe s pogledom na ulicu ili na dvorište. Premda ni sobe s pogledom na ulicu nemaju neki spektakularan pogled, barem imaju više svjetla od onih s dvorišne strane koje nude nimalo reprezentativan pogled na klimatizacijske cijevi, pusto dvorište i nekoliko biljaka.

U utrci za neslavnu pobjedu u deset najgorih hotelskih pogleda pobjedu definitivno odnosi Hotel 41 na Times Squareu na njujorškom Manhattanu. Iako nudi sjajnu lokaciju, bežični internet, odlične kozmetičke proizvode i besplatan doručak, to teško može nadomjestiti loš pogled ili, bolje rečeno, pogled na zid susjedne zgrade koja je toliko blizu da vam neće samo nedostajati svjetla, već možda i zraka. Takav pogled nude sobe 'standard', dok one 'superior' imaju nešto bolji pogled, no svejedno ne hvale vrijedan.