BATTLE DAN D

Hip hoperi protiv nasilja

18.06.2009 u 17:31

Bionic
Reading

Hip-hop Battle Dan D prva je aktivnost projekta 'Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici', a održat će se u petak, 19. lipnja, od 14 do 23 sati na ŠRC Grana Klaka, u sklopu višednevne manifestacije Dani Dubrave u Zagrebu

Riječ je o novom projektu urbane kulture za mlade pod nazivom Borimo se kroz glazbu, a ne na ulici.
Naime, eskalacija nasilja među mladima je drastična, a premda država koristi sve moguće mjere odgoja i prevencije, to nije ni približno dovoljno!

Vrijeme je da se mladi aktiviraju unutar svojih redova te budu dio rješenja a ne dio problema, poručuju iz Narodnog sveučilišta Dubrava, koje organizira ovu akciju.

Manifestacija Battle Dan D je prilika svim mladima da se 'dokažu u borbi', a pritom se, naravno, ne misli na nasilje na ulici, već na 'borbu kroz glazbu' čiji je cilj ovacija publike, prestiž pobjednika te dokazivanje svojih glazbeno-ratničkih sposobnosti! Na ovaj kompetitivan način mladi dobivaju priliku izbaciti iz sebe svu negativnu energiju i frustracije.

Mladi će se okušati u nekoliko različitih natjecateljskih kategorija (tzv. battleova – borbi) poput beatboxa (stvaranje glazbenih melodija i zvukova samo putem ljudskog tijela, odnosno usta), new style plesa i breakdancea, DJ-inga, MC freestylea, graffitiranju, skateingu, rap poeziji, a moći će se uživati i nastupima demo bendova.