ZNANSTVENICI TVRDE:

Harmonija u krevetu povezana je s boljom koncentracijom i produktivnošću

23.08.2017 u 06:37

Bionic
Reading

Znanstvenici su proveli seriju istraživanja koja se tiču strasti između partnera te su došli do zaključka da harmonična seksualna strast utječe na bolju koncentraciju i produktivnost, dok oni opsjednuti razmišljanjem o seksu teže izvršavaju svoje obaveze, kao i životne ciljeve

Niz istraživanja pokazao je da harmonična seksualna strast nedostaje onim parovima koji su opsjednuti razmišljanjem o seksu. U istraživanju je, kako prenosi Scientific American, koncept 'harmonične seksualne strasti' definiran kao 'osjećaj požude za seksom koji je sam po sebi skladan te ima minimalne posljedice na druge aspekte u životu osobe koja ga upražnjava'.

U istraživanju koje je objavio Journal of Personality and Social Psychology Frederick Philippe i Robert Vallerand poslužili su se serijom eksperimenata kako bi otkrili koji parovi imaju strastveni seksualni život te na što sve on može utjecati.

Znanstvenici su došli do zaključka kako oni parovi koji imaju harmoničan odnos u krevetu ne dozvoljavaju da želja za seksom utječe na njihovu svakodnevicu. Oprečno ovim rezultatima, pokazalo se da kod parova s opsesivnom seksualnom strašću žudnja za seksom utječe na sve aspekte života.

To u konačnici dovodi do manjka zajedničkih ciljeva u seksu, što utječe na postizanje orgazma i seksualnog zadovoljstva. Drugim riječima, seks se u ovom slučaju izvršava, umjesto da se u njemu u potpunosti uživa.

Konstantno razmišljanje o seksu znak je disharmonije

Pogledamo li na trenutak širu sliku, uočavamo još jednu negativnu posljedicu stalnog razmišljanja o seksu. Znanstvenici tvrde da seksualni opsesivci doživljavaju seks kao primarnu i najvažniju misao koja ih sprečava da postignu određene ciljeve u životu.

Jedno od istraživanja koja su se bavila ovom tematikom pokazalo je da seksualni opsesivci imaju veću vjerojatnost da će seks vidjeti u svemu i posvuda, primjerice u dvosmislenim situacijama, kao i u dvosmislenim riječima koje insinuiraju na njega.

Riječi kojima su seksualni opsesivci dali seksualno značenje su medicinska sestra, štikle i uniforma. Istraživanje je zabilježilo i to da seksualna opsesija nije isto što i seksualna kompulzivnost ili ovisnost o seksu.

Harmonična strast u krevetu povezana je s boljom koncentracijom

Osobe s harmoničnom seksualnom strašću seksaju se iz ljubavi, a ne zbog zasebnih ciljeva. Na zahtjev istraživača da navedu što je moguće više seksualiziranih riječi u jednoj minuti, ispitanici koji vode strastven ljubavni život predložili su jednak broj prijedloga kao i u slučajevima kada se od njih tražilo da predlože riječi vezane uz intimnost i ljubavnu vezu.

Tako su se istaknule riječi poput grudi, penis i vibrator te riječi nježnost, intimnost i spolni odnos.

Osobe koje imaju harmoničnu seksualnu strast također imaju veću kontrolu nad svojim seksualnim mislima, zbog čega su koncentriranije na izvršavanje svakodnevnih zadataka.