HIT SERIJA

'Hannah Montana' i na našim malim ekranima

13.01.2009 u 09:46

Bionic
Reading

'Hannah Montana', američki tinejdžerski fenomen koji je osvojio svijet, uskoro će se početi prikazivati i kod nas. Serija o dvostrukom životu tinejdžerice Miley Stewart/Hannah Montane koja je proslavila Miley Cyrus na HTV 2 stiže 18. siječnja

Glavna junakinja je Miley Stewart, 14-godišnjakinja iz Tennesseeja, koja se seli u Kaliforniju sa starijim bratom Jacksonom i ocem udovcem Robbyjem, skladateljem i glazbenikom. Miley se, uz pomoć svojih najboljih prijatelja Lilly i Olivera, pokušava snaći u svakodnevnim obvezama prosječne tinejdžerice, od učenja, uklapanja u popularnu školsku kliku pa do impresioniranja simpatije.

Međutim, ono što njezini školske kolege ne znaju jest to da Miley nije obična tinejdžerica - ona zapravo vodi tajni život kao pop zvijezda Hannah Montana!

Uvijek dobro raspoložena tinjedžerica putuje svijetom i zabavlja fanove glazbom koju piše njezin tata menadžer. Miley zapravo živi život o kojem sve klinke sanjaju. No premda je glamurozni život slavnih prepun uzbuđenja, Miley više od svega želi da je se tretira kao svaku drugu tinejdžericu i cilj joj je voditi normalan život kakav imaju njezine vršnjakinje.

Zanimljivo je da je Miley Cyrus sa 12 godina bila na audiciji za ulogu Miley Stewart i za uloge njezinih najboljih prijateljica, međutim autori serije su odlučili da je glumica premlada za taj angažman. No uporna Miley nije željela odustati i uvjerila ih je da joj pruže još jednu priliku i - zvijezda je rođena.

Serija se na Disney Channelu počela prikazivati 24. ožujka 2006, a u studenom 2008. godine je ušla u treću sezonu emitiranja. Zahvaljujući ogromnoj popularnosti, TV serija 'Hannah Montana' je čak nominirana i za prestižnu nagradu Emmy

'Izabrali smo je zbog njezinog energičnog nastupa. Ona je osoba koja svakog trenutka uživa u životu i na najbolji način spaja jednostavnost i šarm Hilary Duff s talentom Shanie Twain', rekao je Gary Marsh, predsjednik Disneyja.

I nije pogriješio. Miley, pravim imenom Destiny Hope Cyrus - nadimak je dobila jer se stalno smiješila (Smiley) – uskoro je postala jedna od najvećih teen zvijezda, a njena se popularnost začas proširila i izvan SAD-a.

Njezina su oba albuma, 'Meet Miley Cyrus' i 'Breakout', debitirala na prvom mjestu top ljestvice Billboard Top 200.

Prošle je godine 16-godišnju Miley magazin Time uvrstio na ljestvicu 100 najutjecajnijih osoba showbizza, a podijelila je i prvo mjesto s Danielom Radcliffeom na top listi magazina Forbes najbolje plaćenih mladih zvijezda do 25 godina zahvaljujući vrtoglavoj zaradi od čak 25 milijuna 2007. godine.

Osim Miley, u seriji igraju i Emily Osment, Mitchel Musso, Jason Earles i Mileyin tata Billy Ray Cyrus u ulozi oca njezinog TV lika.