TOP LISTA

Gdje su najbolji hoteli na svijetu?

04.07.2013 u 11:22

Bionic
Reading

Ponuda svjetskih hotela doista je raznovrsna, a najbolji na svijetu svojim gostima ispunjavaju gotovo sve želje te nude usluge koje su daleko od samo noćenja s doručkom. Međutim, i među najluksuznijim svjetskim hotelima izdvajaju se oni najbolji koji svojim gostim nude nezaboravna iskustva

Deset najboljih hotela na svijetu:

1. Mombo Camp i Little Mombo Camp, Botswana
2. Castello di Casole, Italija
3. Nacionalni park Singita Krugeru, Južna Afrika
4. Nayara Hotel, Spa & Gardens, La Fortuna, Costa Rica
5. Four Seasons Resort Bora-Bora, Francuska Polinezija
6. The Lodge, Kauri Cliffs, Novi Zeland
7. Ritz-Carlton, Berlin
8. Oberoi Udaivilas, Udaipur, Indija
9. Sabi Sabi Private Game Reserve, Nacionalni par Kruger, Južna Afrika
10. Singita Sabi Sand, Nacionalni par Kruger, Južna Afrika

Povodom 18. po redu dodjele nagrade World’s Best Awards, časopis namijenjen putovanjima Travel and Leisure zamolio je svoje čitatelje da glasuju za najbolje hotele na svijetu.

S obzirom na kategorije kao što su sobe, lokacija, usluge, hrana i cijena, imenovani su najbolji hoteli na svijetu ove godine. Osim što top lista najboljih 50 hotela na svijetu znatno može pomoći prilikom odluke o destinaciji idućeg godišnjeg odmora, jednako tako otkriva i odredišta koja su hit ove godine.

Tako se uočava najnoviji trend koji označava potpunu izolaciju i bijeg od svakodnevice i klasičnih turističkih gužvi. Prvi put ove godine Resort Bora Bora i Lodge na Kauri Cliffsu na Novom Zelandu (koji se nalazi na 5. mjestu) debitirao je među 10 najboljih hotela.

Čitatelji Travel and Leisurea na prvo mjesto liste najboljih hotela postavili su Mombo Camp i Little Mombo Camp u Botswani. Mombo Camp nudi smještaj u luksuznim šatorima smještenim u netaknutoj prirodi, a kroz kamp slobodno lutaju i divlje životinje, od nosoroga pa sve do slonova.

Na drugom mjestu našao se bajkoviti Castello di Casole i Italiji – predivni dvorac koji datira iz čak 10. stoljeća. Smješten u bajkovitom kraju Toskane, Castello di Casole ima 41 sobu uređenu u rustikalnom stilu te nudi dobra vina i profesionalne masaže.

Na trećem mjestu našao se pak Nacionalni park Singita Krugeru Južnoj Africi. Apartmani smješteni u divljoj afričkoj prirodi nude položaj u krošnjama drveća te s pogledom na rijeku, a rijetki će ostati ravnodušni pri pogledu na sobu čije zidove prekriva staklo i nudi pogled na prirodu i zelenilo.