Skijam, dakle jesam!

Gdje na skijanje? Što bukirati? Koju destinaciju odabrati?

14.11.2019 u 08:52

Bionic
Reading

Sve su to pitanja koja se motaju po glavama skijaša početkom listopada. Kako bismo vam olakšali izbor, donosimo vam listu najboljih skijališta i najboljih hotela za sezonu 2019/2020

1. Kals Matrei i Gradonna Mountain resort

Smješteno u impozantnom planinskom krajoliku istočnog Tirola, resort Gradonna i skijalište Kals-Matrei ubrzavaju srce svakog sportaša. Zimska zabava počinje direktno ispred hotela jer se odmaralište bez automobila nalazi neposredno na spustu u dolinu skijališta Großglockner Kals-Matrei. Resortu Gradonna dodijeljena je i državna nagrada Republike Austrije za arhitekturu, što pokazuje da je ovaj resort zaista osmišljen kako biste uživali u svom godišnjem odmoru svim svojim bićem. Samo skijalište s 43 kilometra staza pravi je izazov za skijaše željne adrenalina i uzbuđenja. Trenutno je 18 novih žičara i zaista polako, ali sigurno postaje pravi hit među skijašima!

2. Hochpustertal i Dolomiten Residenz's Sporthotel Sillian

Hochpusteral je neotkriveno skijaško blago smješteno u istočnom Tirolu. Ako ste dugogodišnji skijaš i vaše skijaško umijeće je na zavidnoj razini,ovo bi moglo biti idealno skijalište za vas. S preko 160 kilometara staza ovo će skijalište zadovoljiti i najzahtjevnije skijaše. Na samom skijalištu nalazi se novoizgrađeni sportski hotel Sillian koji će vas dodatno potaknuti naaktivni skijaški odmor. Hotel je smješten na samoj stazi, tako da vas ništa nemože spriječiti da budete na stazi od ranog jutra. Za one koji nisu željni skijanja, u hotelu će naći opuštajući welness uz razne vrste opuštajućih masaža. Sve u svemu – skijalište Hochpustertal je ove godine in!

3. Skijalište Zillertal

Skijališta Hochzillertal-Hochfügen i Spieljoch-Fügen su po mjeri svake obitelji. Za puni izgovor ovih imena malo ćete sa namučiti, ali nakon povratka kući kolegama ćete sa zadovoljstvom pričati o svojim zimskim praznicima. Samo skijalište ima preko 120 kilometara skijaških staza, 40 kilometara staza za skijaško trčanje i 6 sanjkališta – za svakog ponešto. Kada vam skijanje dosadi, bez problema se možete prebaciti u terme Zillertal. 1700 kvadrata vodene površine, bazeni s vodenim strujama te skakačka zona izmamit će osmijeh na licaonim najmlađima. Puno sadržaja, zabave i kvalitetnog skijanjaove godine čeka vas u Zillertalu.

Više o ovim skijalištima možete pronaći ovdje.