POGREŠNA VJEROVANJA

Gdje griješite kad je seks u pitanju

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 13:47
  • Objavljeno 13.08.2012 u 07:29
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Jesu li višestruki orgazmi namijenjeni isključivo ženama? U pornićima uživaju samo muškarci? Otkrijte u koje još mitove o seksu vjerujete

Koliko god posljednjih godina govorili o seksu, neke su stvari još uvijek ostale u sivoj zoni neznanja. I baš zbog toga neki mitovi još su uvijek vrlo aktualni. Problem je što

takvi mitovi mogu donekle narušiti kvalitetu vaših seksualnih života. Kako se to ipak ne bi dogodilo, važno je da se informirate. Donosimo vam nekoliko raširenih vjerovanja koja su zapravo jako daleko od istine.

Muškarci dosežu seksualni vrhunac u 18., a žene u 28. godini

Ovo je mit novije povijesti, ali je svejedno mit. Muški i ženski hormoni možda doista dosežu vrhunac u navedenoj dobi, ali hormoni su tek mali dio libida i seksualnosti, tvrde stručnjaci. Seksualni vrhunac može trajati dugi niz godina i ovisi isključivo o određenoj osobi, njezinim afinitetima i željama. Dakako, zdrav način života pomaže svakomu da ostane u seksualnoj formi.

Muškarce plaše vibratori

Ovo ne može biti dalje od istine! Točnije, muškarcima se zapravo sviđa ideja o vibratoru kao potencijalnom trećem članu seksualnog čina. Neki to možda neće otvoreno priznati, ali je istina. Vibrator može pomoći muškarcima u boljem i vještijem seksualnom zadovoljenju žena.

Muškarci ne mogu imati višestruke orgazme
Opće je poznato da žene mogu imati višestruke orgazme, ali mogu i muškarci. Kako pojašnjavaju stručnjaci, istina je da se u fizičkom smislu događa samo jedna

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

O seksu se danas puno toga zna, ali neki mitovi još uvijek su rašireni

ejakulacija, ali tijekom seksualnog čina muškarac može iskusiti ponovljene vrhunce bez ejakulacije. Za to je potrebno malo obrazovanja i nešto više treninga, ali je dokazano moguće.

Pornići su za muškarce
Da, ali pornići su i za žene. Jedno nedavno istraživanje je pokazalo da erotske fotografije i kod žena aktiviraju dio mozga zadužen za seksualno uzbuđenje. Drugo, nešto starije istraživanje, pokazalo je da ženama pornići dobro dođu i za otkrivanje poza i određenih tehnika o kojima im nije ugodno razgovarati s nekim drugim osobama. Dakle, pornići za žene imaju i edukativan karakter.

Žene nisu vizualni tipovi poput muškaraca

I ovo je još jedan vrlo rašireni mit. Baš kao i muškarce, i žene uzbuđuje pogled na lijepo tijelo i lijepo lice. To im nije najvažnija stvar na svijetu, ali to uočavaju i to ih također seksualno uzbuđuje. Jednako tako uzbuđuje ih i gledanje seksualnog čina, ali za razliku od muškaraca, žena treba dostići određeni stupanj povjerenja u partnera kako bi se mogla u potpunosti opustiti za takve akcije.

Žene puno rjeđe razmišljaju o seksu od muškaraca

Ovaj je mit samo dijelom točan. Kako su pokazala istraživanja, muškarci uistinu češće misle na seks od žena, ali ne u tolikoj mjeri koliko se dugo vremena vjerovalo. Seks se vrlo često mota i po ženskoj glavi, a takve slike i misli posebno su intenzivne u vrijeme ovulacije kada u ženi pod utjecajem hormona reagiraju iskonski nagoni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi