PRIJE ŽENEVSKE PREMIJERE

Fotografije novog Porsche Cayennea iskliznule na internet

25.02.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Do otvaranja ženevskog salona ostalo je još tjedan dana pa ne treba čuditi što fotografije tamošnjih premijera misteriozno cure sa svih strana

Nakon što se fotografija novog Porsche Cayennea slučajno pojavila na službenim stranicama njemačkog proizvođača prije nekoliko dana, danas smo dočekali sijaset fotografija nešto niže rezolucije koje prikazuju Porscheov najprofitabilniji model iduće generacije u akciji.

Sudeći prema fotografijama, nadolazeći SUV primjetno je dobio na dinamici vanjštine, a na dizajnu interijera jasno se vidi utjecaj Porscheove nove limuzine Panamere.

Novi model platformu će dijeliti s novim Volkswagen Touaregom koji će također imati svjetsku premijeru na salonu u Ženevi. Premda je novi Cayenne u odnosu na svog prethodnika porastao za 40 milimetara u dužinu, ukupna masa niža je za otprilike 200 kilograma.

Zasad nije poznato koji će motori pogoniti novi Cayenne, no za očekivati je da će se pod poklopcem naći 3.6-litreni V6 benzinac sa 300 KS i 4.8-litreni V8 sa atmosferskih 400 KS, odnosno turbopunjenih 500 KS iz Panamere, kao i Audijev V6 trolitreni dizelaš sa 240 KS.

Panamera će vjerojatno dobiti i novi hibridni sklop iz Volksagena sa 3.3-litrenim benzinskim V6 i elektromotorom koji zajedno razvijaju 380 KS.

Više o novom Porscheovom SUV-u trebalo bi se znati nakon službenog izvješća.