KONAČAN ODGOVOR?!

Evo zašto žene glume orgazam

09.06.2011 u 17:08

Bionic
Reading

Mislite da žene glume orgazam samo zato da bi zaštitile osjetljiv ego svojih partnera? E, pa varate se! One to rade najviše zbog vlastitih nesigurnosti i straha od bliskosti, potvrdilo je novo istraživanje

Otprilike 60 posto žena glumilo je orgazam tijekom penetracijskog ili oralnog seksa, tvrdi Erin Cooper s američkog Sveučilišta Temple.

'Znamo da to prevladava u našoj kulturi, ali ne znamo puno toga sa znanstvenog stajališta. Za mene je to prava katastrofa', rekla je znanstvenica Cooper za Live Science. U istraživanju je sudjelovalo 366 žena u dobi od 18 do 32 godine koje su priznale da pribjegavaju glumljenju orgazma, a odgovarale su na pitanja o svojim seksualnim navikama, kao i o razlozima zašto su u prijašnjim vezama glumile orgazam.

Mnoge od ovih žena priznale su da su glumile jer ih je bilo strah intimnosti, a neke su priznale da glume jer su nesigurne budući da ne znaju koliko su dobre u krevetu ili zato što žele da sam čin seksa završi čim prije. Mali broj njih je pak priznao da rade to zato kako bi poboljšale vlastito seksualno iskustvo.

'Ovaj mali broj žena koji je priznao da glumi orgazam kako bi povećao vlastito uzbuđenje zapravo ima višu razinu seksualnog zadovoljstva. Zato možda ne trebamo dovoditi u pitanje njihovu strategiju jer je to samo jedno od oruđa kojim se služe kako bi imale što pozitivnije seksualno iskustvo', tvrdi Cooper.

No, žene koje glume orgazam jer se boje intimnosti rade to kako bi muškarce držale na sigurnoj udaljenosti. A ako se srame svog seksualnog umijeća, onda je glumljenje orgazma jednostavan način za spašavanje vlastitog ega, vjeruje znanstvenica.

'Žene koje teško ostvaruju intimne odnose s drugim ljudima na emocionalnoj razini, čini se, teško ostvaruju intimne odnose i na seksualnoj razini. No, još uvijek ne znamo je li to uzrok ili posljedica', kaže Cooper.

Žene koje glumljenjem orgazma samo žele što prije privesti kraju sam čin seksa čine to zato što imaju problema sa zbližavanjem. Ne osjećaju dovoljnu povezanost s partnerom, a sam seks im ne pričinja toliko zadovoljstvo', zaključila je Cooper.

Svi ti razlozi mogu negativno utjecati na odnose među partnerima, i to ne samo unutar spavaće sobe. Povećana komunikacija i jačanje uzajamnog povjerenja i intimnosti mogu pomoći ženama da prestanu glumiti orgazam.