NIJE FER

Evo zašto se žene debljaju u braku

17.03.2014 u 15:45

Bionic
Reading

Pripreme za vjenčanje vesele većinu žena, ali pokazalo se da im to poslije loše utječe na liniju i izaziva debljanje

Jedno je istraživanje pokazalo kako su se žene udebljale dva kilograma u prvih šest mjeseci braka, prenosi Daily Mail. Čak se pokazalo da sav trud i mršavljenje za dan vjenčana odlazi u vjetar u prvih pola godine te se svi kilogrami vrate.

Zdravstveni stručnjaci u Australiji u studiju su uključili 350 žena. Polovica njih čak je i prije vjenčanja bezuspješno pokušavala doseći njima idealnu brojku na vagi. Znanstvenici na sveučilištu Flinders zaključuju kako pretjerana briga pred dan vjenčanja dovodi do debljanja u prvim mjesecima braka. Do toga dolazi jer su mladenkama sami zaručnici ili članovi obitelji savjetovali da malo smršave prije vjenčanja. To je doživjela jedna od tri mladenke, a nakon velikog dana vratile su se starim životnim navikama i nakupile pokoji kilogram. Također, prve mjesece bračnog života parovi se opuste i uživaju, a to uključuje i uživanje u hrani.

Neke mladenke koje nisu uspjele skinuti kilograme prije vjenčanja čak su se i udebljale oko dva kilograma, a one koje su ostvarile cilj u prosjeku su nabacile oko 3,2 kilograma u prvih pola godine bračnog života.