'ODJENIMO SUOSJEĆANJE'

Evo zašto se skinula Petra Friganović

21.02.2012 u 11:35

Bionic
Reading

Prekrasna Petra Friganović novo je lice projekta Prijatelja životinja te se zalaže za to da svi prestanu nositi krzno

Promociji novog projekta Prijatelja životinja 'Trgovine bez krzna' priključila se uspješna manekenka i vegetarijanka od rođenja Petra Friganović, koja će se ovoga mjeseca pojaviti na plakatima.

Fotograf Jurica Sertić, također vegetarijanac, snimio je Petru Friganović za vizual 'Odjenimo suosjećanje' koji je izradila Maja Zaklan, dok se za šminku pobrinula Valentina Pavlaković.

Objašnjavajući zašto se uključila u ovaj projekt, Petra je izjavila: 'Cijeli život učili su me da poštujem sva živa bića i da kroz život ne prolazim misleći samo na sebe, već s promišljanjem i odgovornošću prema drugima. Poziv Prijatelja životinja za sudjelovanje u projektu 'Trgovine bez krzna' još je jedan način na koji mogu pomoći obespravljenima jer vjerujem da svatko od nas može učiniti puno, svakim malim korakom. Svatko tko misli da je odijevanje životinjskoga krzna moderno, sigurno je promašio stoljeće. Životinjsko krzno je proizvod patnje i smrti nevinih životinja te mu nije mjesto na modnoj pisti - prava moda je to nadišla.'

Proglas 'Trgovine bez krzna' već su potpisali Image Haddad, Hippy Garden, I-Gle, Mitt moda, Modna kuća Mak, H&M, Marks&Spencer, Esprit i Topshop. Trgovine obuhvaćene ovim projektom moći će istaknuti naljepnicu 'Trgovina bez krzna', a takva informacija pomoći će potrošačima da u tim trgovinama kupuju s povjerenjem i da svojom kupnjom podržavaju one koji ne prodaju životinjsko krzno.

Popis trgovina i vizuali projekta 'Trgovine bez krzna' nalaze se na www.prijatelji-zivotinja.hr i na www.furfreeretailer.com.