MODNI PREOKRET

Evo zašto Meghan Markle i Kate Middleton u trudnoći nose kraće haljine

05.11.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Iako se od plemkinja očekuje da se pridržavaju kraljevskog dress codea, što uključuje nošenje hulahupki, zatvorenih ramena i cipela, izbjegavanje crne boje, ali i nošenje haljina prikladne dužine do ispod koljena, Meghan Markle i Kate Middleton već su nebrojeno puta prekršile to nepisano pravilo. Potpuno suprotno od očekivanog, obje su se vojvotkinje tijekom trudnoće pojavljivale u javnosti u kratkim haljinama, no za to postoji logično objašnjenje

Meghan Markle iznenadila je sve kada se tijekom međunarodne turneje Australijom i Oceanijom pojavila u kratkoj bijeloj sako-haljini, vrlo sličnoj onoj koju je nosila koncem kolovoza na predstavljanju mjuzikla 'Hamilton' u Kazalištu Victoria Palace u Londonu.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I vojvotkinja Kate Middleton je tijekom protekle tri trudnoće često viđena u kratkim haljinama. Stručnjakinja za trudničku odjeću Cecile Reinaud tvrdi kako postoji logično objašnjenje za to što vojvotkinje odjednom u trudnoći nose mini umjesto midi kroj haljina.

'S obzirom na to da je sitnije tjelesne građe, Meghan vrlo vjerojatno ima poprilično naglašen trbuh', rekla je za Instyle Cecile Reinaud, osnivačica brenda Seraphine, inače omiljenog brenda trudničke odjeće Kate Middleton.

Iako je lijepa vojvotkinja još uvijek u ranoj fazi trudnoće, vijest da u proljeće stiže kraljevska beba proširila se svijetom munjevitom brzinom, pa sada svi žele vidjeti Meghanin trudnički trbuščić i pratiti kako napreduje trudnoća. Stoga su kratke haljine odličan način da se pažnja s trbuha preusmjeri na noge.

Bacite li oko na svih 41 stajlinga Meghan Markle s kraljevske turneje, primijetit ćete da je učestalo pokazivala noge. Reinaud objašnjava kako je 'naglašavanje nogu i ruku odličan trik kojim se postiže lijepa, izbalansirana silueta'.

Kate Middleton, koja za razliku od Meghan rijetko kad iskače iz kalupa uvriježenog kraljevskog kodeksa odijevanja, i sama je tijekom trudnoće često nosila kratke haljine, što inače nikada ne radi. Kako njezini stajlinzi ne bi izgledali prenapadno, Kate se tijekom zimskih mjeseci dosjetila nositi crne hulahupke ispod haljinica.

Meghan se u haljinici s potpisom brenda Asos pojavila i tijekom slijetanja na Novi Zeland, čime je potaknula raspravu o tome je li ili nije prekršila kraljevski protokol. Činjenica je da sve što lijepa vojvotkinja odjene prije toga odobri njezin stručni tim kojem je cilj izbjeći kršenje kraljevskog protokola, stoga je suvišno uopće razbijati glavu time.