čista fantazija

Najpoželjniji ljetni trend stigao je i do Zare: 10 komada u duhu vrućeg hita sezone

15.06.2023 u 12:43

Bionic
Reading

Crpeći inspiraciju iz mističnog podvodnog svijeta prikazanog u Disneyjevom remakeu ‘Male sirene’, takozvana estetika mermaidcore obuhvaća eterične elemente poput tkanina preljevajućih boja, svjetlucave šljokice, nakit u obliku školjki ili lepršave siluete koje podsjećaju na rep sirene

Ovo ljeto sve se vrti oko Barbie i Male sirene i to ne samo zbog istoimenih filmova u kinima, već zbog mode i trendova. Estetike barbiecore i mermaidcore udomaćile su se u kolektivnoj mašti ljubitelja mode ove sezone, a lako im se prepustiti kroz odjevne komade i dodatke kakve ove sezone nude brojni brendovi.

Disneyjev animirani film ‘Mala sirena’ s Halle Bailey u glavnoj ulozi u svjetskim kinima debitirao je 26. svibnja, dok ćemo na ‘Barbie’ (Margot Robbie) prema zamisli Grete Gerwig morati pričekati do 21. srpnja.

Za sada u igri trendova pobjeđuje mermaidcore , koji nije iznikao samo iz mora, već i iz kreativnosti velikih modnih kuća. Mnogi su ovu podvodnu esenciju izveli na modne piste. Govorimo o referencama viđenim u kolekcijama brendova Chloé, Davida Kome, JW Andersona i Valentina, među brojnim drugima.

Kao i obično, španjolska Zara ubrzo je detektirala ovaj veliki trend s modnih pisti, aktualnu ponudu obogativši komadima koji savršeno dočaravaju mermaidcore estetiku, no po znatno pristupačnijim cijenama.

  • +5
Mermaidcore komadi iz Zare Izvor: Promo fotografije / Autor: prome

O velikoj popularnosti koju estetika mermaidcore trenutno uživa na modnoj sceni, dovoljno govore podaci koje je prikupila modna platforma Stylight. Kako ističe u svom izvještaju trendova, na TikToku do sada je stvoreno 197 milijuna objava na temu ove podvodne estetike, a na Googleu je u posljednjih mjesec dana zabilježen porast pretraživanja za terminom ‘mermaidcore’ u iznosu od 84 posto.