ŠALJU SNAŽNU PORUKU

Evo zašto će glumice na dodjelu nagrada doći u crnini

15.12.2017 u 13:00

Bionic
Reading

Na dodjelu filmskih nagrada Zlatni globus glumice će, u znak protesta protiv seksualnog napastovanja u zabavnoj industriji, doći odjevene u crne haljine i time odaslati snažnu poruku negodovanja i žaljenja za proteklim događajima koji su podigli Hollywood na noge

Prema natpisima Us Weeklyja, dodjelu filmskih nagrada Zlatni globus ove će godine obilježiti ženski dio holivudske liste. Šuška se kako će glumice, u znak prosvjeda protiv seksualnog napastovanja i neprimjerenog tretiranja žena u zabavnoj industriji, na dodjeli nositi crne haljine.

Navodno je u početku ovu gestu podrške planirala tek nekolicina glumica, ali kako se vijest brzo proširila Hollywoodom, protestu se priključilo više žena, a u crnini će se za sada pojaviti njih 30.

'Ovaj je pokret poprilično odjeknuo i gotovo sve nominirane glumice sudjeluju u njemu', izjavio je nepoznati izvor, kako prenosi Us Weekly. 'Svi stilisti koji su ranije već odradili fitinge s glumicama, sada naknadno mijenjaju dogovorene brendove', dodaje izvor.

Povod protesta je vijest koja je šokirala Holivud i digla glumačku elitu na noge. Nakon što je objavljen članak u kojem je osam žena, uključujući i glumicu Ashley Judd, optužilo producenta Harveyja Weinsteina za napastovanje, s istim optužbama u javnost su izašle brojne slavne glumice koje tijekom karijere surađivale s oskarovcem.

Među njima su se našle i Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, francuska glumica Lea Seydoux, ali i manekenka Cara Delevingne, a nedavno je progovorila i Salma Hayek, koja je poznatog filmaša nazvala 'čudovištem'.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No Weinstein nije jedini utjecajni holivudski filmaš koji ponižava glumice. Optužen je i redatelj Brett Ratner, a čini se kako glumice više nemaju namjeru šutjeti o ovome problemu.

Dodjela Zlatnog globusa održat će se 7. siječnja, a nominirane glumice, od kojih možemo očekivati da će se pojaviti u crnini, su Jessica Chastain, Sally Hawkins, Frances McDormand, Meryl Streep, Michelle Williams, Judi Dench, Margot Robbie, Saoirse Ronan, Emma Stone, Helen Mirren, Mary J. Blige, Hong Chau, Allison Janney, Laurie Metcalf i Octavia Spencer.