MODNI KLASIK

Ovo je jedina haljina koju se uvijek isplati imati u ormaru

03.12.2017 u 17:22

Bionic
Reading

Ne postoji modni ekspert koji se neće složiti da svaka žena u ormaru treba imati malu crnu haljinu, a svake sezone ponosno krase police trgovina čime uvjereno potvrđuju titulu bezvremenska modnog klasika

Zahvaljujući dizajnerskom umu slavne Coco Chanel, mala crna haljina postala je neizostavan dio ženske garderobe koji se uspješno opire nametnutim trendovima.

U modnu orbitu, 50-ih godina lansirala ju je Audrey Hepburn ulogom u kultnom filmu 'Doručak kod Tiffanyja', a do danas slovi za omiljeni odjevni predmet mnoštva dizajnera koji dolazi u bezbroj modnih interpretacija.

  • +35
Audrey Hepburn Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Koliko je mala crna haljina i dalje poželjna, potvrđuju i poznate svjetske trendseterice i dame iz svijeta slavnih koje aktualne trendove s vremena na vrijeme razbiju ovim bezvremenskim klasikom u dnevnim i svečanim izdanjima.

  • +4
Slavne dame u maloj crnoj haljini Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako danas stiže u mnogim verzijama i dužinama, maloj crnoj haljini s godinama se nije promijenila jednostavnost kroja što je čini najčešćim izborom za sve prilike.

Za ovaj sinonim ženstvenosti i elegancije pokazalo se da s manjim razlikama u kroju može dobro pristajati svakoj građi tijela, a poznata dizajnerska imena i high street brendovi maloj crnoj haljini svake sezone udahnu novi život vodeći se za aktualnim modnim trendovima. 

  • +43
Mala crna haljina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo