SAMO POLAKO

Evo nekoliko korisnih savjeta kako smanjiti blagdanski stres

08.12.2018 u 16:56

Bionic
Reading

Vrijeme je veselja i darivanja. No, podjednako je vrijeme napetosti i stresa. Kako povećati dobre trenutke i smanjiti loše ima mnoštvo mogućih odgovora, no pokušat ćemo vam dati nekoliko korisnih savjeta

Možda jedan od najboljih savjeta koje vam možemo dati kako si smanjiti blagdanski stres je da ne zaboravite na sebe. Mnogi od nas se često toliko brinu hoće li sve biti kako treba i zabavljaju li se naši bližnji da jednostavno zaboravimo na vlastite potrebe.

Započnite dan meditacijom ili na neki drugi način koji vas opušta. Važno je biti smiren prije nego vas val obaveza udari.

Stres pojačava loše navike. Najlakše je posegnuti za šećerom, alkoholom ili nečim sličnim kad vas životi pritisne. Blagdani pojačavaju stres jer smo češće izloženi vlastitim i tuđim osjećajima.

Najbolje je život pokušati gledati kroz ružičaste naočale i pokušati imati razumijevanja za ljude oko sebe. Tuđe ponašanje koje vas živcira često zna biti loš način kako netko pokazuje da mu je stalo do vas.

Ako ne idete u teretanu, pokušajte steći naviku svakodnevno prošetati. Hodanje može pozitivno utjecati na raspoloženje. Fizička aktivnost smanjuje umor, a bistri um.

Valja izbjegavati lošu hranu. Ako se zdravo hranite, najbolje je ništa ne mijenjati sve dok je to moguće.

Kad je vrijeme za gozbu i piće, ne pretjerujte, već pokušajte uživati u svemu što jedete i pijete.

Budite velikodušni, kako s komplimentima, tako i s dobrim djelima. Štoviše, umjesto da u  zadnji tren trošite puno novca kako biste svima nešto kupili, pokušajte napraviti listu i razmislite što bi one kojima namjeravate nešto pokloniti veselilo.

Glavno je da ste vi i vaši bližnji zadovoljni i opušteni. Sretno!