Blagdansko blještavilo

Konačno nam se približilo najradosnije vrijeme u godini!

07.12.2018 u 15:37

Bionic
Reading

U subotu počinje prosinac, posljednji od dvanaest poglavlja romana koji zovemo 2018. godina, a njegovim početkom počinje i Advent u Zagrebu

Doba Adventa je po mnogima najljepše doba godine jer je tada grad najljepše ukrašen. Sve je prepuno lampica i šarenih božićnih ukrasa koji stvaraju poseban blagdanski ugođaj. Pogled na sve te žive boje i svjetla koja obasjavaju ulice, budi u nama osjećaj razdraganosti i veselja uz koji zaboravimo na hladnoću koju nam donosi zima.

Kako bi se nakon napornog dana na poslu, stresa i užurbanog načina života mogli malo opustiti, naš grad i ove godine nudi brojne sadržaje u kojima možemo uživati i opustiti se uz čašu kuhanog vina i neizostavne fritule i kobasice.

Advent u Zagrebu

Zagreb već tri godine zaredom nosi titulu najljepše europske adventske destinacije, a raznolika ponuda i bogat program događanja i ove godine će Zagrepčanima i gostima osigurati pravi doživljaj zimske bajke.

Advent u Zagrebu počinje paljenjem lampica na Zrinjevcu 1.12., a u nedjelju se pali prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića kod Manduševca.

Svake godine Advent ima nekoliko novih događanja na novim lokacijama pa tako ove godine imamo zabavu za cijelu obitelj pripremljenu u sklopu Adventa u Maksimiru, koja će se odvijati u suradnji sa Zoološkim vrtom, dok Advent Stara Tkalča donosi prikaz tradicionalnih obrta i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.Treća je novost ‘Filmski advent‘, koji će se odvijati u prolazu sestara Baković (Miškecov prolaz) i kinu Europa za koji smo saznali na putovnica.net.

Sva događanja i zanimljivosti koje vas očekuju na Adventu možete pronaći na ovom linku.

Kako bi uspjeli obići sva događanja, savjetujemo vam da koristite gradski prijevoz ili taksi zbog gužve u gradu, ali i posebne regulacije prometa.

Regulacija prometa

Na nekim će prometnicama promet biti zabranjen. Za sva vozila osim tramvaja,i Taxi vozila RTZ, promet će biti zabranjen na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata. Za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice promet će biti zabranjen petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći. Petkom, subotom i nedjeljom od 17 sati do ponoći bit će zabranjen promet u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice, u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice za sva vozila osim taksi vozila i vozila stanara.

Tramvajski će promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora biti obustavljen petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sata.

Kako se ne bi brinuli oko svog limenog ljubimca i veći dio vremena proveli u traženju parkirnog mjesta ili gužvanju u tramvaju, mi smo tu za vas. Broj naših taksista na cestama će u ovom blagdanskom periodu biti povećan kako bi vas sve uspjeli odvesti na željene lokacije i omogućili vam uživanje u svim čarolijama koje nam i ove godine sprema naš grad Zagreb.

Iako će broj taksi vozila na cesti biti povećan radi povećane potražnje, cijena u Radio taksi Zagrebu neće rasti, već će i dalje biti ista.Također da bi si olakšali možemo besplatno naručiti Taxi vozilo aplikacijom RADIO TAXI ZAGREB, 1717.