slabe strane

Evo koje su najveće boljke horoskopskih Vaga

08.10.2023 u 07:38

Bionic
Reading

Rođene pod okriljem Venere, Vage obično plijene pažnju zavodljivom figurom, lijepim tenom i sjajnom kosom. Dijelovi tijela kojima vlada taj znak su bubrezi, lumbalni dio leđa i stražnjica

Znak Vage povezan je i s održavanjem pH razine, odnosno kiselo-lužnate ravnoteže organizma, ključne za dobro zdravlje. Ravnoteža je izuzetno bitna za Vage, počevši od prehrane i omjera posao - zabava, do održavanja skladnih odnosa.

Kao zračni zrak, imaju osjetljiv živčani sustav, što ih čini podložnim psihosomatskim oboljenjima, a dijelovi tijela koji će prvi patiti upravo su oni kojima vladaju. Preopterećenost i stres može se negativno odraziti na njihovu kožu, koja će postati sklona neurodermatitisu i sličnim boljkama. Neuredna prehrana i nezdrav način života uzrokovat će tegobe s bubrezima, a nedostatak kretanja i živčana napetost probleme u donjem dijelu leđa.

  • +3
Bruce Springsteen je Vaga, rođen je 23. rujna 1949. Izvor: EPA / Autor: FILIPPO RUBIN

Budući da u svemu teže pravoj mjeri, nisu ljubitelji previše intenzivnih tjelesnih napora i sportova koji dovode do ruba izdržljivosti. Imat će više koristi od opuštajuće aromamasaže i istezanja nego od dizanja utega ili tajlandskog boksa, jer im više odgovaraju opuštajuće nego fizički iscrpljujuće aktivnosti.

  • +4
Kate Winslet je Vaga, rođena je 5. listopada 1975. Izvor: Profimedia / Autor: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tako su primjerice laganije vrste joge, tai chi i qi gong kao stvoreni za njih jer im pomažu održati psihofizički sklad. Plivanje ili pilates spriječit će im probleme s lumbalnim dijelom leđa, poboljšati kondiciju i pomoći održati skladnu figuru. Rekreativne vrste plesa ili klizanje zadovoljit će njihovu potrebu za umjetničkim izražavanjem.

  • +5
Dakota Johnson je Vaga, rođena je 4. listopada 1989. Izvor: Profimedia / Autor: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Preporučuje im se prehrana bogata proteinima, no s niskim udjelom masti i šećera: perad i morski plodovi, puno svježeg voća i povrća, integralne žitarice te lagani mliječni proizvodi poput jogurta i posnog svježeg sira. Trebale bi izbjegavati težu hranu, svinjetinu i suhomesnate proizvode te piti puno vode kako bi pospješile uklanjanje toksina iz tijela. Nedostatak sna, previše začinjena jela, alkoholna i gazirana pića ostavit će neželjene posljedice i na njihovoj koži i na bubrezima.