TOP 10

Evo koje ste haljine najviše tražili u ovoj godini

15.12.2016 u 12:31

  • +16

Najguglanije haljine s dodjele Oscara

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Svaka godina sa sobom nosi nezaboravne i ponekad šokantne trenutke u svijetu slavnih. Najpopularnija web tražilica Google tradicionalno je izbacila listu najguglanijih pojmova uvrštenih u brojne kategorije, od kojih je u modnom smislu najzanimljivija ona vezana uz haljine s oskarovskog tepiha

S glamuroznošću oskarovskog crvenog tepiha rijetko koje događanje može se mjeriti. Uz svečanu ceremoniju dodjele zlatnih kipića, modna javnost s osobitom pažnjom prati što su odjenule holivudske zvijezde s A-liste.

Sudeći prema tradicionalnoj Googleovoj listi, haljina s oskarovskog tepiha koja se ove godine najviše pretraživala ona je glumice Jennifer Garner. Crna strukirana haljina s dramatičnim detaljima u kojoj se pojavila na ovogodišnjoj dodjeli djelo je modne kuće Versace.

Na visokom drugom mjestu pronašla se holivudska miljenica i Garnerina imenjakinja, Jennifer Lawrence. Ova glumica koja je dosad ostvarila četiri nominacije za kipić, koji je naposljetku i osvojila, na ovogodišnju dodjelu stigla je u raskošnoj haljini modne kuće Dior. Spomenuta kreacija vintage izgleda ima detalje poput čipkaste tkanine, V-proreza dekoltea i perja koje se od struka širilo prema donjem dijelu.

Oskarovska veteranka, prelijepa Charlize Theron, poput mlađe kolegice Jennifer Lawrence, zablistala je na ovogodišnjoj dodjeli u kreaciji modne kuće Dior.

Crvena Diorova haljina s ogromnim prorezom na leđima, dekolteom i šlepom koji se vukao po glamuroznom tepihu, priskrbila je Theron  visoko treće mjesto u kategoriji najguglanijih oskarovskih haljina.

#CharlizeTheron looking breathtaking in @Dior at the #coscar #redcarpet ❤️ one of our favorite looks of the night

Fotografiju objavljuje TLV FASHION MALL (@tlvfashionmall)

Za sličnu haljinu u svilenom izdanju odlučila se glumica Rachel McAdams i time zaslužila četvrto mjesto na Googleovoj listi. Spomenuta haljina djelo je brenda August Getty Atelier.

Ovogodišnje dobitnice Oscara, glumice Brie Larson i Alicia Vikander također su se našle na listi smjestivši se na petom i šestom mjestu. Brie Larson dala je povjerenje modnoj kući Gucci i kreaciji kraljevskoplave boje od šifona te s dodatkom svjetlucajućeg remena. Švedska glumačka senzacija i ovogodišnja dobitnica Oscara Alicia Vikander smjestila se na šesto mjesto koje može zahvaliti žutoj haljini luksuzne kuće Louis Vuitton.

Prozirna haljina s mnoštvo izvezenih bijelih cvjetova bivšoj misici i bolivudskoj zvijezdi Priyanki Chopri osigurala je sedmo mjesto na listi, a njezinu oskarovsku kreaciju potpisuje slavni dizajner Zuhair Murad.

Kraljica crvenih tepiha Cate Blanchett, koju su mnogi i ove godine visoko stavljali na listu najbolje odjevenih dama na oskarovskom crvenom tepihu, našla se na neočekivanom, ali i dalje visokom osmom mjestu zahvaljujući tirkiznoj cvjetnoj haljini modne kuće Givenchy.

Na deveto mjesto smjestila se Kate Winslet u netipičnoj haljini s potpisom dizajnera Ralpha Laurena, dok je listu na posljednjem mjestu zaokružila glumica Olivia Wilde u bijeloj plisiranoj haljini modne kuće Valentino.