BEAUTY TRIKOVI

Evo kako se riješiti podočnjaka uz pomoć namirnica i predmeta koje svi imamo u svom domu

03.06.2020 u 06:43

Bionic
Reading

Muče vas prenaglašene i tamne vrećice ispod očiju? Donosimo vam vodič za prikrivanje podočnjaka od A do Ž uz pomoć namirnica i predmeta koje svi imamo u kućanstvu

Tamne krugove oko očiju teško je samo tako prikriti šminkom, a činjenica je da ni ne izgledaju privlačno. Nažalost, problem s podočnjacima imaju brojne žene i muškarci koji svakodnevno žongliraju između poslovnih i privatnih obaveza. Ako ga i sami imate, sigurno ste već isprobali razne kozmetičke preparate koji su nerijetko vrlo skupi, a ne rješavaju ga.

No nije samo umor krivac za podočnjake. Postoji više razloga zbog kojih se javljaju tamne vrećice ispod očiju, a neki od uzroka mogli bi vas iznenaditi. Osim otkrivanja uzročnika, otkrit ćemo vam nekoliko beauty trikova koji će vam pomoći da se riješite ili barem umanjite podočnjake.

Glavni krivci za podočnjake

Manjak sna - nedostatak sna uzrokuje širenje krvnih žila ispod kože, zbog čega tanka koža ispod očiju poprima tamnu nijansu. Osigurajte si svake noći minimalno osam sati sna i nastojte otići u krevet u razumno doba kako biste se ujutro probudili svježi i odmorni.

Položaj spavanja - osim manjka sna, način na koji spavate može doprinijeti javljanju podočnjaka. Ako ujutro izgledate naduto, to bi moglo biti zbog nakupljanja tekućine dok spavate. Pokušajte spavati s dodatnim jastukom ispod glave kako biste spriječili da vam oči ujutro izgledaju natečeno.

Sunčeva svjetlost - pretjerano izlaganje suncu može uzrokovati tamnjenje pigmenta kože oko očiju.

Dob - s godinama naša koža postaje sve tanja, a krvne žilice ispod površine postaju sve vidljivije, zbog čega se javljaju tamni krugovi.

Alergije - ljudi koji trljaju oči često oštećuju stanice koje stvaraju pigmentaciju, a rezultat je nastanak tamnih podočnjaka.

Genetika - katkad možete raditi sve prema pravilima, no ako imate genetske predispozicije za vidljivije podočnjake, teško da ćete moći utjecati na to.

Tip kože - određeni tipovi kože kao primjerice kod Azijata imaju veću vjerojatnost da će dobiti tamne podočnjake.

Dehidracija - dehidracija može potaknuti pojavu tamnih krugova oko očiju. Oči će vam izgledati natečeno ako ne pijete dovoljno tekućine, a podočnjaci mogu postati izraženiji zbog blizine kosti koja se nalazi ispod njih.

Kako se riješiti podočnjaka

Zaboravite na skupocjene kreme. Ove namirnice i predmeti koje svi imamo u kućanstvu učinit će čuda za vaše podočnjake.

Limun - limunov sok sadrži svojstva posvjetljivanja kože i zahvaljujući kombinaciji vitamina C i limunske kiseline. Limunska kiselina pomoći će zategnuti kožu ispod očiju, a vitamin C izblijedjeti tamne krugove. Umočite nekoliko pamučnih blazinica u limunov sok i ostavite na zatvorenim očima 15 minuta. Budite pažljivi kako vam sok ne bi ušao u oči. Ako osjetite bol ili iritaciju, odmah uklonite blazinice i isperite oči.

Krumpir - enzimi u krumpiru pomažu posvijetliti kožu. Pokušajte staviti hladnu krišku krumpira na svaki kapak jednom tjedno i s vremenom će vam tamni krugovi postati sve svjetliji.

Rajčica - rajčica sadrži prirodna posvjetljujuća svojstva zahvaljujući vitaminima A i B. Napravite pastu pomoću soka od rajčice i limuna koju možete koristiti kao kremu za posvjetljivanje podočnjaka.

Ružina voda - voda ruže ima umirujući učinak koji može pomoći nadraženim očima. Također vraća pH ravnotežu vaše kože i ima antioksidativna svojstva. Namočite pamučne blazinice u ružinu vodu i ostavite ih na očima 15 minuta.

Vrećice čaja - šalica toplog čaja može vas riješiti stresa, no vrećica čaja također može ublažiti podočnjake. Čaj sadrži kofein i antioksidante koji mogu poboljšati cirkulaciju i smanjiti vidljivost krvnih žila. Jednostavno namočite vrećicu crnog ili zelenog čaja u vruću vodu pet minuta, ohladite u hladnjaku 20 minuta, a zatim stavite na oči još 20 minuta.

Žlice - držanje hladne žlice ispod očiju može vam pomoći da umirite kožu ispod očiju i riješite se vidljivih vrećica. Žlicu ohladite u hladnjaku, a zatim je držite ispod očiju 20 minuta. Hladan metal pomoći će smanjiti natečenost i vidljivost krvnih žila ispod očiju.

Svježi krastavci - s razlogom u spa centrima i filmovima vidite žene koje nose krastavce na očima. Oni ne služe samo za ukras, već i rješavaju tamne krugove.

Kako prekriti tamne podočnjake šminkom

Šminkanje je brz i jednostavan način za prikrivanje tamnih vrećica ispod očiju. Prije svega, važno je koristiti odgovarajuću boju korektora za pojedini problem. Vizažisti koriste korektore ružičasto-narančaste boje za prikrivanje plave boje ispod očiju. Pritom je važno prikriti samo tamna područja. Prekomjerna primjena boja na pogrešnom mjestu može dovesti do toga da vam šminka izgleda neuredno i nedovoljno dobro naneseno.

Također je važno odabrati dobru formulu. Neki korektori mogu izgledati dobro na prvu, ali nakon nekoliko sati primijetit ćete kako upadaju u sitne bore, čineći ih vidljivijima. Kremaste korektore možete nanijeti i prstima te će se zagrijati dok ih nanosite na kožu, pa će puno ljepše sjesti na kožu i bit će ih lako 'izblendati'.