TEHNIKA 13 TOČKI

Nije važno samo koju kozmetiku koristite, već i kako: Evo kako pravilno nanositi kremu za lice za maksimalni učinak

18.05.2020 u 23:18

Bionic
Reading

Jeste li već čuli za mikrodiziranje kozmetičkih preparata? Nanošenjem premale količine proizvoda vjerojatno ćete propustiti pojedina područja na licu, dok svakodnevno nanošenje prevelike količine proizvoda može dovesti do neželjenih reakcija na koži. Stoga je dr. Sam Bunting osmislio 'Tehniku 13 točki' koju bi trebala usvojiti svaka žena (ali i svaki muškarac)

Osip, crvenilo i perutanje kože najčešći su simptomi osjetljive kože pod utjecajem pojedinih aktivnih sastojaka. Korištenje velikog broja kozmetičkih preparata može uzrokovati upale, crvenilo, začepljene pore, pukotine, svrbež, peckanje, iritacije, suhoću i perutanje kože koje može izgledati nalik dermatitisu.

'Učestalo ponavljanje ove navike može dovesti do trajnog dermatitisa i barijeru kože učiniti izrazito osjetljivom', rekla je dr. Parisha Acharya iz Klinke Waterhouse Young.

Glavni krivci koji izazivaju preosjetljivost su aktivni sastojci poput retinola, AHA kiseline i velike količine vitamina C.

'Vidimo da sve više i više osoba s osjetljivom kožom dolazi u kliniku nakon isprobavanja novih preparativnih proizvoda za njegu kože, poput pilinga i naprednih sastojaka - retinola, vitamina C i kiselina', tvrdi dermatologinja i vlasnica svog istoimenog brenda dr. Kate Somerville.

'Znala sam da moram stvoriti nešto što će djelovati kao sustav oporavka osjetljive kože i pomoći u obnovi oštećene barijere kože', dodala je Somerville koja je dizajnirala liniju proizvoda posvećenu osjetljivoj koži sklonoj iritacijama i crvenilu, na bazi omega ulja i ceramida, koji pomažu obnavljanju kožne barijere i ponovnom uspostavljanju ravnoteže, uz minimiziranje iritacije.

Za one koji nerado dodaju još jedan proizvod u svoju kozmetičku torbicu, postoji još jedan potencijalni lijek za osjetljivu kožu, poznat kao mikrodoziranje. Iako se izraz obično koristi za alternativne terapije lijekovima, koncept se odavno utaborio u kozmetičkoj industriji.

Po uzoru na sve popularniji trend 'baby botox' koji podrazumijeva nekirurški tretman ubrizgavanja male količine botoksa u široko područje lice, kako bi se stvorio prirodniji izgled i izbjegao efekt zaleđenog lica, u posljednje vrijeme dermatolozi sugeriraju primjenu malih količina preparativnih kozmetičkih proizvoda.

Tehniku koja će vam pomoći da nanesete preporučenu količinu proizvoda na lice osmislio je dermatolog dr. Sam Bunting. Njegova 'Tehnika 13 točki' kako ju je nazvao ima cilj pomoći ljudima da nauče pravilno izvršavati svoju beauty rutinu, a podrazumijeva nanošenje proizvoda uz pomoć vrhova prstiju u obliku 13 sitnih, pomno raspoređenih točki na licu - tri preko čela, tri duž svake jagodične kosti, dvije na bradi i jednu na svaku stranu nosa.

'Na taj način ćete nanijeti dovoljnu količinu proizvoda i pritom osigurati svakoj točki na licu da bude jednako tretirana, bez da propustite ijedno područje', objasnio je dr. Bunting koji smatra kako je pravilno nanošenje krema i seruma na lice jednako važno kao i odabir odgovarajućeg proizvoda koji zadovoljava sve naše potrebe i rješava naše kožne probleme.