NAJVAŽNIJI ukras NA LICU

Vizažistica otkriva zašto su obrve koje njeguje Kate Middleton idealan izbor za većinu žena

19.05.2020 u 14:41

Bionic
Reading

Obrve imaju snažnu moć transformacije lica i definitivno su najljepši ukras na licu, ukoliko ih redovito njegujete i ukoliko pristaju vašem obliku lica. Vizažistica otkriva koji oblik obrva odabrati ovisno o obliku lica te zašto bi svaka žena trebala održavati svoje obrve kao što to radi Kate Middleton

Posljednjih godina, paralelno sa slavljenjem prirodne ženske ljepote u svim veličinama i oblicima, žene ulažu sve napore u to da uzgoje guste i što prirodnije obrve i ne možemo biti sretniji zbog toga, jer nas na samu pomisao na tanke obrve s početka 2000-ih hvata jeza.

Žene su spremne izdvojiti novac na sve moguće proizvode koji potiču rast te olakšavaju definiranje i naglašavanje obrva. Osim prirodnih varijanti kao što je ricinusovo ulje, na tržištu su se pojavili i raznorazni proizvodi poput gelova i maskari za obrve koje podižu obrve i stvari dojam produljenih, voluminoznih obrva, a trendseterice su pronašle i vrlo pristupačne načine kako da svoje obrve učine gustima i čupavima, kao što je transparentni sapun.

Jedna od zagovornica gustih obrva je i vojvotkinja Kate Middleton koja, ako pitate beauty stručnjake, ima savršeno pogođen oblik obrva koji pristaje većini žena. Vizažistica za beauty brend Bobbi Brown, Warren Dowdall, naziva ih 'brdolikim obrvama', a riječ je o savršeno popunjenim, gustim i podignutim obrvama s laganim lukom koji prati liniju oka.

Ovakve obrve pojačavaju simetriju lica i uokviruju lice te vizualno podižu oči koje jasnije dolaze do izražaja pa osoba automatski djeluje odmorno i svježe.

'Tajna je u strukturi i nježnoj definiciji lica koja se postiže 3D teksturom obrva. Kate je zaista pogodila s oblikom i proizvodima koje koristi', rekla je Dowdall koja ističe kako je važno ne prenatrpati obrve hrpom proizvoda koji će ih učiniti teškima i neprirodnima.

Obrve uistinu mogu u potpunosti transformirati lice, stoga nije ni čudo da se žene ne prepuštaju baš svakome kada je oblikovanje obrva u pitanju.

'Prilikom oblikovanja obrva uvijek imajte na umu oblik lica. Ako imate okruglo lice, obrvama dodajte malo viši luk kako bi vizualno izdužili lice. Ako imate duguljasto lice, najbolje će vam pristajati ravnije obrve. Osobama s ovalnim oblikom lica predlažem da se drže blago zaobljenih obrva, dok oni s četvrtastim licem trebaju inzistirati na niskom luku i zaobljenim obrvama', otkriva vizažistica.

Kako biste bili sigurni da vaše obrve savršeno odgovaraju vašem obliku lica, prije nešto što ih oblikujete, obrve je prvo potrebno izmjeriti služeći se olovkom ili ravnalom. Početak obrve trebao bi biti u ravnini s početkom vašeg nosa. Obrva bi potom trebala tvoriti blagi luk i završavati točno iznad oka gdje dijagonala prolazi od nosa preko kuta oka. Detaljne upute kako izmjerite i uredite obrve kod kuće pogledajte ovdje.

Pravilno oblikovanim obrvama dat ćete definiciju uz pomoć olovke, sjenila i maskare za obrve. Čak i ako niste pretjerano vješti s iscrtavanjem obrva, dovoljno je nekoliko puta vježbati sljedeći postupak uđe u rutinu.

Kada to postignete, obrve ćete iscrtati u manje od dvije minute. Olovkom lagano iscrtajte šablonu obrve, a potom je ispunite uz pomoć sjenila za obrve (možete to učiniti i olovkom). Cilj je da kratkim i tankim potezima kista, odnosno olovke imitirate izgled dlačica. Za kraj obrve počešljajte maskarom za obrve koji će obrve učiniti bujnima.

Kada su obrve oblikovane i popunjene, vrijeme je da im date dimenziju. Uz pomoć maskare za obrve počešljajte obrve prema gore kako biste produžili dlačice i učinili ih vizualno gušćima, a potom škaricama za nokte ravno odrežite višak dlačica koje strše, kvareći željeni oblik obrva.