poslovna moda

Evo kako 'neprimjerene' haljine možete nositi i na posao

13.07.2017 u 06:38

Bionic
Reading

Haljine su nesumnjivo omiljeni ljetni komad u ormaru svake žene. Lako se kombiniraju i udobne su za nošenje, no malo koju trendi haljinu možete nositi i na posao, a da pritom izgleda primjereno. Poslovno odijevanje ima niz nepisanih pravila, no mi smo pronašli način na koji da trendi modele haljina nosite i na radnom mjestu

Odijevanje za posao po ljetnim vrućinama može predstavljati ozbiljan izazov. Naravno da na posao nećete doći odjeveni kao za plažu jer postoji nešto što se zove bonton odijevanja, a i sami vrlo dobro znate da svako radno mjesto nalaže svoja pravila odijevanja. Ukoliko ste konobarica u kafiću uz plažu, majica s naramenicama praktično je i prihvatljivo rješenje, no ne i kada radite uredski posao.

Poslovni look ne trpi odjevne komade koji otkrivaju ramena i trbuh ili su prekratki i neukusni. Tijekom ljetnih vrućina omiljeni odjevni komad u ormaru svake žene zasigurno je haljina, a ukoliko već niste obavili ljetni šoping, pogledajte kakve hit komade do 200 kuna možete pronaći na ovosezonskim sniženjima ili, još bolje, hit komade do 100 kuna koje se isplati ugrabiti.

  • +50
Haljine do 100 kuna Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

No iako su haljine najpraktičnije za kombiniranje i brzinsko odijevanje za posao, nisu svi modeli primjereni. Pritom ne mislimo da te iste haljine trebate izbjegavati ili uopće ne kupiti, već upravo suprotno, potrebno je pronaći način na koji ih uklopiti u poslovni stil odijevanja.

Ako želite biti sigurni da nećete pogriješiti odabirom haljine, odaberite midi modele koji pokrivaju koljena, nemaju predubok dekolte te pazite da su ramena prekrivena, a ukoliko preferirate maksi haljine, ovo su greške koje trebate izbjegavati.

Odvažnije dame za posao mogu isprobati trendi slip haljinu preko jednobojne majice na kratke rukave ili preko klasične maksi haljine odjenuti kratki top s rukavima, a trenutno su popularne i ogrtač-haljine A kroja koje se brzo odijevaju te istovremeno izgledaju moderno i poslovno.

Odlično rješenje je i kombinacija košulje i traper haljine na tregere, a široku boho haljinu za plažu možete vrlo lako prenamijeniti u poslovni look uz pomoć remena kojim ćete istaknuti struk. Ponekad modni dodaci mogu učiniti čudo te u potpunosti transformirati stajling.

Nedostaje li vam inspiracije, pogledajte neka od rješenja u kojima ćete i na radnom mjestu izgledati dotjerano i po posljednjoj modi:

Happy Mornings 😊🤗 #collageontheroad

Objavu dijeli 💃🏻Sara (@collagevintage)

Details 🤓✨ #mystyle #collageontheroad @avenue32 #Avenue32 #OnTheAvenue #LFW

Objavu dijeli 💃🏻Sara (@collagevintage)

🕶 #greyscale 📷 @dani_wbg

Objavu dijeli Lea (@leagrapevine)