MALI MODNI TRIKOVI

Ovo su najčešće greške koje radite s maksi haljinama

03.07.2017 u 13:26

Bionic
Reading

Haljina je vjerojatno jedini odjevni komad kojeg se niti jedna pripadnica ljepšeg spola ne bi nikada odrekla, pogotovo onog lepršavog i maksi modela koji prati liniju tijela, a opet je dovoljno prozračan da se osjećamo ugodno. No prije nego odaberete savršenu maksi haljinu za vruće ljetne dane, potrebno je izbjeći ove najčešće pogreške

Maksi haljine nezaobilazan su odjevni komad za tople ljetne dane. Idealan su odabir za apsolutno sve prigode, bilo da je riječ o kavi na špici, odlasku na plažu ili večernjem izlasku u grad. Dugačke lepršave haljine nikada neće izaći iz mode i, upravo zato, važno je naučiti kako ih nositi.

Ako mislite da maksi haljina pristaje uz apsolutno sve, varate se. No prije svega važno je naučiti koji vam modeli haljina više pristaju. Ukoliko imate dječačku figuru, birajte modele koji će istaknuti struk, a ukoliko vam svi kilogrami odlaze u trbuh, birajte visoko rezane haljine ispod grudi koje će prikriti vaš trbuščić.

Kada ste za sebe odabrali savršenu maksi haljinu, važno je naučiti s kojim cipelama ju kombinirati. Iako u teoriji neke sandale odlično pristaju uz dugu ljetnu haljinu, u praksi to pravilo ne mora vrijediti. Za to je potreban osjećaj koji ili imate ili nemate.

Trendovi su danas toliko slobodni da moda dozvoljava i nekad nezamislive kombinacije poput maksi haljina i tenisica, a mnoge trendseterice svoje ljetne haljine vole spariti s kaubojskim čizmicama ili gladijatoricama.

Etablirana američka stilistica Cristina Ehrlich, koja odijeva vodeće zvijezde holivudske A liste poput Priyanke Chopre, Allison Williams, Anne Kendrick i Alison Brie, otkrila je na što još treba voditi računa kada nosite omiljenu maksi haljinu.

'Ono što žene najčešće predvide kada je riječ o maksi haljini je odgovarajuće donje rublje. Haljina treba biti sužena poviše struka, a odgovarajući grudnjak bez naramenica može napraviti golemu razliku između bezveznog i savršenog looka', izjavila je za Who What Wear modna stilistica Cristina Ehrlich.

Stoga zaboravite na grudnjake s naramenicama i baš nikad ne odabirite nestrukirane maksi haljine jer čine formulu za katastrofu. Istražili smo kako maksi haljine nose svjetske trendseterice i pronašli najinspirativnije street style primjere koji nam svima mogu poslužiti kao modna lekcija.

More South of France moments in Sydney with @talisa_sutton @fashion_week @vogueparis

Objavu dijeli Sandra Semburg (@sandrasemburg)

White dress by @victoralfarostudio #VictorAlfaro

Objavu dijeli Sandra Semburg (@sandrasemburg)

And another pretty long floral dress, perfect for summer @anyaziourova #parisstreetstyle @vogueparis

Objavu dijeli Sandra Semburg (@sandrasemburg)

Daydreaming ✨ http://liketk.it/2rRii #liketkit @liketoknow.it #lovelypepa #lovelypepatravels #roma #rome

Objavu dijeli Alexandra Pereira (@lovelypepa)