SREDSTVA VEĆ IMATE DOMA!

Evo kako lako možete očistiti kupaonicu

01.12.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Kućanski poslovi mogu biti jako zamorni, a posebno je teško čistiti kupaonicu. Ako si želite olakšati život, slijedite neke od savjeta za čišćenje kupaonice

Nitko ne voli čistiti kupaonicu. Bilo da je riječ o ribanju kade ili čišćenju neugodne plijesni, čišćenje kupaonice jedan je od najtežih kućanskih poslova. Srećom, postoje proizvodi

koji mogu pomoći, a oni se vjerojatno već sada nalaze u vašem frižideru ili ormariću. Otkrijte pet kućanskih potrepština koje čine čuda u vašoj kupaonici.

Sredstvo za čišćenje pećnice
Imate tvrdoglavu mrlju na kadi koja odbija otići? Iskoristite sredstvo za čišćenje pećnice. Poprskajte mrlju i neka stoji neko vrijeme, a zatim izribajte mekom spužvom kako ne biste oštetili kadu. Nakon toga temeljito isperite. Upozorenje: riječ je o jakom sredstvu pa budite oprezni i nipošto ga nemojte koristiti ako imate kadu u boji jer bi moglo uništiti boju.

Gazirani napitci
Imate problema sa začepljenim odvodima? Uspite dvije litre nekog gaziranog soka u odvod i pustite da djeluje nekoliko sati, a zatim isperite. To će riješiti vaš problem.

Amonijak
Kako biste se oslobodili ružnih masti i ostataka sapuna u umivaoniku ili kadi, operite ih super sredstvom koje možete napraviti sami. Uzmite žlicu amonijaka i promiješajte je sa 3,7 litara vruće vode. Nakon čišćenja temeljito isperite.

Alkoholni ocat
Kada želite ukloniti mrlje od plijesni, upotrijebite alkoholni ocat. To je sredstvo koje se može sigurno koristiti bez dodatne ventilacije i može se primijeniti na gotovo svakoj podlozi. Ako je riječ o jakim mrljama, ne morate ga razrjeđivati s vodom, a ako je pak riječ o manjim mrljama, koristite ga s vodom.

Pasta za zube
Ako želite izbjeći zamagljeno ogledalo nakon tuširanja ili kupanja, namažite ogledalo prije kupke pastom za zube, a potom obrišite. Kad izađete, ogledalo neće biti zamagljeno.