GRADSKI TRGOVI

Evo gdje dočekati Novu na otvorenom

01.01.2012 u 14:02

Bionic
Reading

Kako bi, prema vremenskim prognozama, u cijeloj Hrvatskoj novogodišnja noć trebala biti suha i ne suviše hladna, nova 2012. moći će se bez problema dočekati na otvorenom. Tim više što će na mnogim trgovima nastupiti poznata hrvatska glazbena imena

U novogodišnjoj noći trebalo bi biti suho, s temperaturama od -2 do +2 u unutrašnjosti i 6 do 9 stupnjeva na Jadranu. Znači, nema zapreke da se u najluđoj noći ne odlučite zabaviti bez prevelikih troškova i Novu godinu dočekate na nekom od mnogih organiziranih provoda pod zvijezdama.

Zagreb
Zagrepčani će Novu godinu, osim na tradicionalnom dočeku na Trgu bana Jelačića, ove godine čekati i na Britanskom trgu, gdje će atmosferu na tzv. Pingvin placu užariti popularni TBF. Na Jelačić placu nastupati će Crveni koralji, Telefon blues band, New gypsies i Jacques Houdek, a središnjim bi trgom oko ponoći trebao prošetati i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Osijek

Velik broj Osječana i njihovih gostiju na Trgu Ante Starčevića razveselit će nastup Miroslava Škore, a prije njega atmosferu će zagrijati tamburaški sastav Šokci. U ponoć će nad Osijekom zablistati vatromet i zaplesat će se uz zvuke valcera.

Split

Magazin će zajedno s Grašom i Grdovićem uvesti Splićane u novu 2012. godinu

Za više od pola milijuna kuna, Split je organizirao zabavu na kojoj će nastupati grupa Magazin, Petar Grašo i Mladen Grdović. Velika će se fešta tradicionalno održati na splitskoj Rivi koja je zbog ljetnih nastupa najpoznatijih svjetskih glazbenih imena poznata i kao najveća otvorena diskoteka na svijetu.

Rijeka
Dobra zabava zajamčena je i u Rijeci, gdje će posjetitelje u Novu godinu ispratiti Dubioza kolektiv, Fiskurs i nezaboravni istarski zabavljači Gustafi.

Opatija
U obližnjoj Opatiji, koja se često doživljava i kao riječko mjesto za šetnju i izlaske, goste će na poznatoj Ljetnoj pozornici zabavljati Gibonni.

Dubrovnik
Najveća hrvatska pop zvijezda u prošloj sezoni, Jelena Rozga, Novu će godinu sa svojom publikom dočekati na dubrovačkom Stradunu. Dubrovnik će u novu godinu uvesti i Kemal Monteno te klape Cambi i Intrade.

Zadar
Staru 2011. Zadrani će moći ispratiti na tri lokacije u povijesnoj jezgri grada - na Narodnom trgu, Forumu i u Varoši, uz nastupe lokalnih bendova i ponudu zadarskih ugostitelja. Na Narodnom trgu nastupaju grupa Zadrani i Bepo Matešić, u Varoši grupa Zaratino, Zoran Jelenković i DJ Anđelo, a na Forumu ZD express i Black Coffee & Martine Thomas. Zadarsku novogodišnju noć obogatit će i glumci zadarskog Kazališta lutaka koji će animirati publiku po trgovima i ulicama grada.

Pula
Na tri će se lokacije tijekom najduže noći zabavljati i u Puli. Na Forumu će nastupiti Vesna Nežić-Ružić, Anelidi i The Night Express, dok doček na Danteovu trgu već petu godinu organizira udruga Seasplash s programom rock, hip hop i elektronske glazbe. Na Portrati se već tradicionalno organizira Rock caffe uz ritmove Čuvara svirala i VIS The Thunderbirdsa.

Rovinj
Zadnjih nekoliko dana 2011. u Rovinju su definitivno rezervirani za rokere zahvaljujući Rovinjskim music festivalu na kojem su svirala mnoga poznata imena. Na silvestarsku noć nastupit će Dream Project i Master Band.

Šibenik

Šibenčane će u 2012. uvesti Helena Bastić uz potporu klape Nas Quatros i benda Bagatin

Šibenčane će u novu 2012. godinu na trgu ispred zgrade Županije uvesti pjevačica Helena Bastić te domaće snage, klapa Nas Quatros i bend Bagatin, a za prve minute nove godine najavljen je i tradicionalni vatromet.

Varaždin

Na popularnom varaždinskom Korzu, službeno nazvanom Trg kralja Tomislava, hitove za sve generacije svirat će lokalne snage iz grupe Charlie &Tequila Band, a na trgu će se dijeliti besplatno kuhano vino i čaj.

Čakovec
U središtu Čakovca na Trgu republike feštat će se grupu New York, gastronomsku ponudu pod grijanim šatorom, vatromet i zabavu do ranih jutarnjih sati.

Bjelovar
Besplatno kuhano vino dijelit će se i u Bjelovaru, gdje je novogodišnja zabava organizirana u dvorištu Gradske uprave, uz svirku grupe Špileri.

Velika Gorica
Na velikogoričkom Trgu Stjepana Radića, gdje su novogodišnji dočeci već postali tradicionalni, novu 2012. pozdravit će lokalna zvijezda Ivana Banfić, Tamburaški sastav Alibi i Grupa Sjaj.

Kutina
Posjetitelji Trga kralja Tomislava u Kutini moći će uživati u nastupu glazbenog sastava El ConStido i DJ-a Tom Cue. Sve Kutinčane u ponoć očekuje vatromet, čestitka gradonačelnika te nastavak zabave na otvorenom.

Vukovar
Grad heroj – Vukovar u Novu 2012. će ući uz zvuk tamburica Bosutskih bećara, uz čiji je program na Trgu Republike Hrvatske planiran i nastup slavonske legende Krunoslava Kiće Slabinca.

Požega

Zvukovi tamburice u Novu će godinu uvesti i Požegu. Tako će na Trgu Svetog Trojstva svirati tamburaški sastav Bekrije i Boris Ćiro Gašparac.

Gospić
U grijanom šatoru usred ličke metropole nastupit će domaći bendovi - Agonicell, Tajno ime, Gloria, Likosi i Starmali. Grad Gospić posjetitelje časti kuhanim vinom, kobasicama i ponoćnim vatrometom.