od 2. do 4. lipnja

Duhovni učitelj Gurudev Sri Sri Ravi Shankar ponovo u Hrvatskoj

05.05.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Nakon 10 godina Hrvatska će ponovo ugostiti jednog od najvećih humanista današnjice u Zagrebu od 2. do 4. lipnja. Gurudev Sri Sri Ravi Shankar osnivač je Art of Living fondacije koja danas broji preko 10.000 centara u 184 zemlje svijeta, a njegovi programi dotakli su živote preko 500 milijuna ljudi

U posjet Hrvatskoj dolazi u sklopu svoje europske turneje koju otvara gostovanjem u Europskom parlamentu. Glavni događaj ovog posjeta Zagrebu bit će večer meditacije i drevne mudrosti Šesto čulo koji se održava u petak, 2. lipnja od 18h u Boćarskom domu.

'Izuzetno smo zahvalni što ponovo imamo priliku ugostiti Gurudeva u Zagrebu. Pozivamo vas na radionicu Šesto čulo koja će uključivati zajedničku meditaciju i praktično drevno znanje o intuiciji. Večer mudrosti i meditacije s prosvijetljenim učiteljem susret je koji nećete zaboraviti!', izjavila je Vesna Posavec, predstavnica Art of Livinga u Hrvatskoj.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar svjetski je priznati duhovni učitelj, humanitarni vođa i ambasador mira. Drevne duhovne prakse koje su tradicionalno bile ekskluzivne otvorio je svim ljudima kroz suvremene programe samorazvoja koje provodi Art of Living.

Ovo je peti posjet Gurudeva Hrvatskoj. 2004. godine se, između ostalih, susreo i s tadašnjim predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem, te tadašnjom potpredsjednicom Sabora Vesnom Pusić. Ponovo je došao 2013. godine kada se također susreo s tada aktualnim predsjednikom Ivom Josipovićem, a program je održao u dva grada, Zagrebu i Splitu.

Art of Living osnovan je 1981. godine i danas broji preko 10.000 centara u 184 zemlje svijeta. Organizacija nudi programe za oslobađanje od stresa, poput Radionice disanja i meditacije ili Tečaja tišine te prilagođene programe za različite ciljne skupine, a svima je zajedničko da uključuju tehnike disanja, meditaciju i jogu. Art of Living djeluje u Hrvatskoj od 1996. godine te održava navedene programe u gotovo svim većim gradovima.

Više informacija o Šestom čulu i dostupnim ulaznicama nalazi se na www.srisri.eu/hrvatska.