ROSAMUND PIKE

Duboki dekolte u prvom planu: Zvijezda 'Saltburna' zabljesnula u šljokicama

15.01.2024 u 10:49

Bionic
Reading

Provokativni film 'Saltburn' redateljice Emerald Fennell podijelio je javnost, a jedna od njegovih glavnih zvijezdi, glumica Rosamund Pike, u novoj sezoni nagrada ne prestaje servirati izdanja vrijedna pozornosti

U trenutku kad je stilistica Leith Clark pogledala 'Saltburn', film za koji je njezina klijentica osigurala nominaciju za najbolju sporednu glumicu na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnih globusa, znala je da Pike mora odati modnu počast liku aristokratkinje Elspeth Catton.

Njihovi putevi ukrstili su se prije 15 godina na Venecijanskom filmskom festivalu, no tek u prosincu protekle godine počele su modno surađivati.

Francuski Dior, s kojim je zvijezda filma 'Saltburn' vezana modnim ugovorom, očekivano je uključen u njezina izdanja u sezoni nagrada, no to zvijezdu filma 'Saltburn' i njezinu stilisticu nije spriječilo u isticanju nekih drugih brendova na crvenom tepihu.

'Bi li Elspeth odobrila ovo izdanje?' možda je bio uvjet za svaki dosadašnji look koji su Clark i Pike osmislile, no haljine brenda The Vampire's Wife, dizajnerice Molly Goddard, Simone Roche i francuskog Erdema, za kakve su se do sada opredijelile, savršeno utjelovljuju modni senzibilitet Pike koliko i lika Elspeth iz filma 'Saltburn'.

'Ona je izuzetno ljudsko biće s takvom britanskošću i ekscentričnosti', tvrdi Clark, koja je, zajedno s glumičinim glam timom, odlučna u odavanju počasti tom talentu. Leithova stilistička tajna leži u tome da Pike dopusti osjećaj fluidnosti, umjesto da postane previše preskriptivna u novoj sezoni nagrada.

  • +22
29. Critics' Choice Awards Izvor: Profimedia / Autor: JUAN RICO / BACKGRID / BACKGRID USA /MATT BARON/BEI / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

'Jako mi je stalo do priče u boji i narativa koji stvaramo', istaknula je u razgovoru za modnu bibliju.

Rascvjetana Erdem haljina koju je Rosamund nosila na dodjeli Guvernerovih nagrada, pokazala se savršenim nasljednik crne Diorove haljine s kakvom je, u paru s ukrasom za glavu Philipa Treacyja, osvojila srca gledatelja Zlatnih globusa.

New York Times njezin look za dodjelu nazvao je 'Elspeth na sprovodu', a najnovije poglavlje njihovog putovanja crvenim tepihom otvoreno je na nedjeljnoj dodjeli nagrada Critics’ Choice u Santa Monici.

Stilistica Leith Clark opisala ga je kao 'Elspeth na acidu'. Rodarte haljina s plavim šljokicama i halter ovratnikom, po uzoru na modele iz ere Studija 54, doista je bila miljama daleko od Diorove čipkaste kreacije sa Zlatnih globusa. Njihova predanost serviranju izgleda, međutim, ostaje ista.

Rosamund Pike Izvor: Profimedia / Autor: Javier Rojas / Zuma Press / Profimedia