CAR PARK DRIFT LIBANON

Driftanje pod nosom Hezbollaha

12.07.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Jeste li znali da Libanon ima opaku drift scenu? Jedna od napaćenijih zemlja bliskoistočne regije možda se muči pod čizmom Hamasa, Hezbollaha i PLO-a, ali mora se priznati da voze kao majstori!

S obzirom da od 1975 - kad se PLO povukao iz Palestine u Libanon, a Beirut od Monte Carla postao opasniji od Bagdada - iz Libanona uglavnom stižu vijesti o bombama i bodycountu ubijenih, pomalo je šokantno to što ondje živi sjajna drift scena.

Da smo sarkastični, rekli bismo da je to zato što se tamo mora voziti cik-cak da bi se izbjegli zalutali meci, rakete, RPG-i i auti nakrcani eksplozivom. No nismo. Naprotiv Libanon je oduvijek bio korak ispred susjeda. Em su još kao Feničani izmislili navigaciju, em su oduvijek naginjali biznisu i zabavi, em su do 1975. bili omiljeno ljetovalište holivudskog jet-seta. Jednostavno, vole život do daske.

Uostalom, ove godine se Red Bull Car Park Drift u Libanonu vozi već peti put! Bacite oko na video. Prvi tip koji govori je Jad Himo, objašnjavajući kako je to prašiti 120 na sat po boku, kao i detalje o ocjenjivanju. Drugi je Bassan Zahalan, a on se skromno nada da će biti dobar i u finalu. Njih dvojica kvalificirali su se iz Libanona za finale Car Park Drift serije u Dubaiju. Kakvi tipovi!