POROTA ODLUČILA

Doktor Murray kriv je za smrt Michaela Jacksona

08.11.2011 u 08:41

Bionic
Reading

Porota sastavljena od pet žena i sedam muškaraca donijela je konačnu odluku. Doktor Conrad Murray kriv je za ubojstvo iz nehaja pokojnog pjevača Michaela Jacksona

Porota sastavljena od  profesora, poštara, vozača autobusa, glumca i nadglednika filmskih animacija, nakon nešto manje od devet sati vijećanja, zapečatila je sudbinu doktora Murrayja.

Jacksonovi obožavatelji presudom su sigurno zadovoljni jer su ispred sudnice skandirali i nosili transparente s natpisima 'Kriv  je'.

Presuda je donesena nakon šest tjedana suđenja tijekom kojeg nije svjedočio optuženi doktor. Murray je postao Jacksonov osobni liječnik kada se pjevač pripremao za niz povratničkih koncerata 2009. godine. Iako nije svjedočio na suđenju, Murray je ranije policiji priznao da je Jacksonu dao propofol i druge sedative, a bio je njegov osobni liječnik uoči pripreme za povratničke koncerte 2009. godine.

Kardiolog bi u zatvoru mogao provesti i do četiri godine zatvora, a može dobiti i zabranu obavljanja liječničke prakse. Izricanje kazne očekuje se za tri tjedna.

Tijekom šest tjedana suđenja, svjedočilo je 49 svjedoka i predstavljeno je više od 300 dokaza. Na čitanju presude bila je cijela obitelj pokojnog kralja popa, a ispred sudnice okupilo se mnoštvo obožavatelja.