Sve za tulume

Dobra priprema - odličan tulum

26.10.2017 u 10:01

Bionic
Reading

Ljeto je završilo i ništa vam više ne preostaje nego zabavu prenijeti u zatvorene prostore

Bilo da je riječ o vikend okupljanju, gledanju nogometne utakmice, proslavi rođendana ili Novoj godini, jedna stvar je zajednička svakom dobrom tulumu - dobra priprema.

Od poklona za domaćina, a koji će biti koristan svima, do dodatnih rekvizita. Pogledajte popis stvari koje će vam pomoći da se o tulumu još dugo govori…

Čaša s otvaračem za boce

Dvije stvari misteriozno nestaju na svakom dobrom tulumu: upaljači, koje na početku ima svaki pušač i poneki nepušač, i otvarač za bocu pive. Iako se, kako vrijeme prolazi, koriste novo naučene metode otvaranja piva, zašto ne biste razveselili domaćina i okupljene prikladnim poklonom - čašom od pola litre (čega također zna kronično nedostajati) i otvaračem. Što reći, to je pravi set za nuždu. Ok, možda nedostaje upaljač, ali pušenje ionako nije zdravo.

S ovim poklonom ćete zasigurno ispasti cool, poklanjate nešto što je korisno, naročito za vrijeme tuluma. Stoga omotajte svoj poklon i u kriznom trenutku samo upitajte: 'A zašto ne bismo otvorili moj poklon?'

LED svijeće EmotiCandle

Uskoro će Noć vještica, praznik namijenjen dječjem skupljanju slatkiša i maskiranju, a odraslima da tulumare pod maskama. Ipak, tulum ne smije proći bez tradicionalnih ukrasa iz horor filmova, ali ni mnoštva svijeća, jer se na ovakvom tulumu svjetlo ne smije paliti. I dok su prirodne svijeće fora i retro, problem s njima je to što se najčešće ugase baš kada je atmosfera uzavrela.

No problem možete izbjeći LED svijećama. Osim praktičnosti, LED svijeće mogu mijenjati boju, konstantno svijetliti ili treptati ili se automatski ugasiti - što je odlična ideja za tulum kada odjednom nestane svog svjetla.

XXL čizma za pivo

Tradicije su, koliko god ih voljeli, ponekad čudne i neprijatne. Kako drugačije opisati njemačku tradiciju Bierstiefel, zbog koje pivo treba popiti iz čizme? Navodno je stara koliko i kožne čizme i vojnici koji su ih nosili, a svrha ispijanja piva iz čizme bila je inicijacija novih vojnika u vod. Nije točno sigurno jesu li morali piti iz svoje ili tuđe čizme i je li pijenje slijedilo nakon višesatnog marša, ali kako god bilo, danas je, srećom, stvar puno ljepša.

Tradicija se nastavlja staklenom dvolitrenom čizmom, iz koje Nijemci, ali i mnogi drugi, obožavaju piti pivo. Nismo sigurni zbog čega - čudnog izgleda, veličine ili jednostavne ideje da pijete iz čizme - ali ima nešto zabavno u tome: 32,5 centimetara staklena čizma garantira dobru zabavu, ali nikada, zapamtite nikada, nemojte je probati obuti.

Profesionalni komplet za koktele

Ako ste dovoljno stari za ispijanje koktela, a pritom imate želju i da ih sami pripremate na tulumu, onda vam svakako treba i profesionalni set kojim ćete ekipi složiti Sex on the beach, White Russian ili neki drugi omiljeni koktel. Uz komplet za pripremu koktela možete ih raditi kao pravi profesionalac, kao u filmu.

A kad smo već spomenuli vašu starost, sigurno se sjećate i filma 'Koktel' s Tomom Cruiseom u naslovnoj ulozi. Ako je odgovor da, onda vam i to već može biti dovoljan razlog da napravite koktel party, a ako ne, onda se samo sjetite plaže, ljeta i vrućine, odvrnite radijatore na najjače, obucite havajsku košulju i neka zabava počne, bez obzira na kišu ili snijeg vani.

Rekviziti za fotografiranje

Kakav je to tulum ako ne postoje materijalni, ili barem digitalni, dokazi da je na njemu bilo genijalno? A postoji li uvjerljiviji dokaz genijalnosti od otkačenih fotografija? Kako je odgovor - ništa, onda vam, osim mobitela ili fotoaparata, trebaju još samo dodatni rekviziti: brade, dijademe, krune, naočale, brkovi i cilindar. Sve ovo napravljeno je od kartona i fotografijama daje onu notu zezancije koju želite da je ljudi osjete kada ih jednom budete zagnjavili njima. Gdje su samo nestala ona vremena kad se štedjelo na filmu pa je 15 fotografija s tuluma bilo puno?

Svu potrebnu opremu možete pronaći na bazzar.hr po super cijenama - sigurno ćete pronaći potrebni party asortiman.