LJEKOVITO TRLJANJE

Dobra masaža rješava bol kao i lijekovi

švedska masaža

švedska masaža

Izvor: Sipa Press / Autor: Press

Dobra masaža za organizam čini puno više od pukoh opuštanja mišića, tvrde znanstvenici

Ugodna masaža najbolje je što možete napraviti za sebe ako se osjećate iscrpljeno ili se samo želite malo nagraditi. Znanstvenici su, naime, otkrili kako dobra masaža za organizam čini puno više od pukog opuštanja mišića.

'Masaža smanjuje upale na molekularnoj razini, odnosno na neki način imitira djelovanje tableta protiv bolova. Također potiče rast novih mitohondrija, stvaratelja energije u stanicama', stoji u istraživanju objavljenom u časopisu Science Translational Medicine.

Znanstvenici tvrde kako olakšanje bolova koje se povezuje s masažama najvjerojatnije uključuje iste mehanizme koje aktiviraju protuupalni lijekovi.

'Potencijalne dobrobiti masaže mogle bi biti korisne za širi spektar individualnih terapija, posebno kod starijih osoba s mišićnim ili koštanim ozljedama te kod pacijenata s kroničnim oboljenjima', objasnio je voditelj studije doktor Mark Tarnopolsky sa Sveučilišta McMaster u Kanadi zaključivši kako je njihova studija dokaz da se masaža može opravdano koristiti u medicinske svrhe.

Press Association/PIXSELL

Press Association/PIXSELL

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Press Association/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi