UTJECAJ SULEJMANA

Djevojčica u Đakovu dobila ime Hurem

beba masaža mama

beba masaža mama

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Matični ured Osijek otkrio je da su ove godine neki roditelji bili prilično maštoviti pri odabiru imena djece pa su tako rođeni Allan, Aron, Alina, Cyara i Illani, a na području Đakova rođena je djevojčica Hurem

Prema podacima Matičnog ureda Osijek, lako se može uočiti da mnoga tradicionalna imena polako padaju u zaborav, a roditelji sve više biraju unikatna i posebna imena. Ženskih imena poput Nade, Marice, Branke i Kate gotovo da više nema.

Trendovi se mijenjaju iz godine u godinu, ali slično kao i prošle godine, roditelji su 2012. bili skloniji kratkim imenima, pa su tako djevojčice najčešće dobivale imena Dora, Ema, Lara, Karla, Lana, Mia, Sara, Klara, a od tradicionalnih još uvijek su popularna imena kao što su Ana, Iva i Marija.

Što se tiče imena za dječake, ipak je malo drukčije, piše Glas Slavonije, pa je tradicija vidljivo dominirala pri njihovu odabiru. Tako su ove godine nešto češća bila imena poput Davida, Gabriela, Jakova i Josipa, a česti su i Antonio, Borna, Ivano, Karlo i Leon.

Rađale su se i djevojčice neobičnijih imena - Tia, Tara i Zara - a neki su roditelji bili prilično maštoviti pri odabiru pa su tako rođeni Allan, Aron, Alina, Cyara i Illani. Duža imena poput Krešimira, Zvonimira i Marijana polako padaju u zaborav, kao i imena koja nose bake i djedovi. Roditelji teško mogu odoljeti neobičnim imena te nije rijetkost da dijete dobije ime prema nekom junaku iz filma ili sapunice, pa je tako na području Đakova rođena djevojčica Hurem, koja je ime dobila po sultaniji iz popularne serije 'Sulejman Veličanstveni'. Iako su u posljednje vrijeme vrlo gledane domaće sapunice, imena poput Nikše, Karmen i Lejle još uvijek nisu postala tako popularna.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!