HUMANITARNA AKCIJA

Dizajnerske lutkice za udomljavanje djece s teškoćama

02.10.2012 u 15:24

Bionic
Reading

'Dobrota je uvijek u modi' neslužbeni je naziv humanitarno-modne večeri koju će UNICEF 6. listopada u Laubi organizirati u sklopu jubilarnog 20. Cro-à-portera

Hrvatski dizajneri za tu su priliku izradili unikatne krpene lutkice koje će i predstaviti na večeri, a sav prihod od prodaje ulaznica i lutkica namijenjen je UNICEF-ovom programu za poticanje udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju

Aleksandra Dojčinović, A'MARIE, Anamarija Asanović, Boris Pavlin, Borna et Fils, Dioralop, ELFS, Hippy Garden, Ivica Klarić, Jelena Aleksić, JET-LAG, Luka Grubišić, Linea Exclusive, Matija Vuica, Monika Sablić, MAK, Madam Demode, Sonja Lamut, Tomislav Bahorić, Zoran Aragović, Zigman, XD Xenia Design, Etna Maar i Image Haddad dizajneri su koji su udružili snage za djecu i na večeri će predstaviti svoje unikatne krpene lutkice 'Seka i braco' koje će se prodavati po cijeni od 500 kuna.

Projekt izrade krpenih lutkica UNICEF provodi već više od 20 godina u suradnji s volonterima koji ih izrađuju, a u Hrvatskoj su se pod imenom 'Seka i braco' počele prodavati 2006. godine. Izrađuju ih marljive volonterke treće dobi, koje godišnje naprave 200-tinjak lutkica, pomažući time promicanje udomiteljstva koje se u Hrvatskoj provodi kroz akciju 'Svako dijete treba obitelj'.

Naime, više tisuća djece u Hrvatskoj odrasta u institucijama, koje unatoč trudu osoblja koje tamo radi ne mogu nadomjestiti roditeljsku ljubav i pažnju. Stoga je UNICEF pokrenuo akcije poticanja udomiteljstva kako bi senzibilizirao širu javnost o važnosti odrastanja djece u obiteljskom okruženju, uključujući i poticanje specijaliziranog udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju.

Ulaznice za tu ekskluzivnu večer dobrote i dizajna mogu se kupiti po cijeni od 200 kuna u UNICEF-ovoj trgovini u Ilici 8, Medveščak Fan Shopu u Teslinoj 6 te u Eventim ticket Shopu u Jurišićevoj 2a, kao i na njihovoj internetskoj stranici www.eventim.hr.

Posjetitelje ove posebne večere očekuje jubilarna revija modnog ateliera Boudoir te predstavljanje unikatnih dizajnerskih lutkica.