korisni savjeti

Devet preporuka koji će vašim ljubimcima olakšati zimske probleme

23.01.2022 u 09:40

Bionic
Reading

Ono što 'ljudskim jezikom' zovemo zimske radosti može biti vrlo opasno za vaše kućne ljubimce. Zimske temperature mogu biti vrlo opasne za pse i mačke. Osim opasnosti od pothlađivanja i dermatoloških problema, postoje i proizvodi koje koristimo u zimskom razdoblju, a mogu za njih biti potencijalno otrovni

Donosimo devet najboljih savjeta za zimsku njegu kućnih ljubimaca koji će vam olakšati život.

Temperature koje vaši ljubimci ne mogu podnijeti

Baš kao i ljudi, morate razumjeti toleranciju vašeg ljubimca na temelju nekoliko čimbenika uključujući njihovu dlaku, zalihe tjelesne masti, razinu aktivnosti i zdravlje. Dok su dugodlaki ili debelodlaki kućni ljubimci obično otporniji na hladnoću, kratkodlaki ili oni s kraćim nogama osjećaju se hladnije zbog povećane izloženosti. Stoga se pobrinite da vaš ljubimac nosi prikladnu prevlaku ili kaput napravljen za njih i redovito ga provjeravajte.

Pripazite na vrijeme kad ih izvodite u šetnju

Ako već niste, prošetajte ih kasno ujutro ili rano poslijepodne, kada je vani toplije. Ne samo da će im biti ugodnije, hodanje ili igranje na suncu također im daje prijeko potrebnu dozu vitamina D!

  • +7
Azil Dumovec - psi za udomljavanje Izvor: Azil Dumovec / Autor: Azil Dumovec

Pobrinite se da im posteljina bude topla i udobna

Iako svi znamo koliko naši kućni ljubimci vole smatrati svako mjesto u cijeloj kući svoje, ipak bismo se trebali pobrinuti da imaju vlastiti prostor koji je dovoljno topao i ugodan. To na kraju postaje njihov siguran prostor, s njihovim poznatim toplim dekama i igračkama. Osim toga, ako u kući imate bilo kakve grijalice ili kamine, pobrinite se da budu zaštićeni od kućnih ljubimaca i da se vaši ljubimci slučajno ne ozlijede dok traže toplinu.

Redovito ih vlažite

Bilo da se radi o psima ili mačkama, suho i hladno vrijeme može biti jednako loše za kožu vaših ljubimaca kao i za našu. Ponekad, čak i više. Uz savjetovanje sa svojim veterinarom, možete dodati dodatak za kožu i dlaku njihovoj hrani, kako biste spriječili suhu, ljuskavu ili ispucanu kožu. Kokosovo ulje je također odlična prirodna hidratantna krema koju možete nanijeti izvana ako je potrebno.

Izbjegavajte prekomjerno hranjenje

Postoji uobičajena zabluda da bi povećanje unosa hrane vaših ljubimaca moglo zaštititi od hladnoće, ali to bi se moglo pokazati pogubnim za njih. Morate pažljivo pratiti težinu svojih ljubimaca tijekom cijele sezone kako biste bili sigurni da imaju zdravu težinu i prilagodili unos kalorija na temelju njihove razine aktivnosti. Opet, možete se posavjetovati sa svojim veterinarom za visokokvalitetnu cjelovitu hranu za svoje ljubimce.

Provjerite jesu li dovoljno hidratizirani

Zima smanjuje našu potrošnju vode, a slično se događa i kod vaših ljubimaca. Ali za njih dehidracija može biti opasna po život! Stoga, tijekom zime, pazite da njihove posude s vodom nikad ne budu prazne i pazite piju li dovoljno vode.

  • +28
Mačke Izvor: Profimedia / Autor: Olegs Petuhovs / Alamy / Alamy / Profimedia

Uredite ih

Dotjerivanje vaših kućnih ljubimaca obično je osnovna stvar koju već treba raditi povremeno, ali tijekom zime postaje još potrebnije njegovati krzno i ​​kožu. Dobra seansa četkanja može pomoći u čišćenju svega što se zaglavilo i pomoći u pružanju bolje izolacije vašem četveronožnom prijatelju. Ako svoje pse izvodite vani da se igraju, morate ih pravilno očistiti ili okupati i osušiti kada ih unesete unutra.

Izbjegavajte vodene površine

Stojeća voda može nositi nekoliko vrsta parazita i toksina te postati leglo insekata koji šire bolesti. To može uzrokovati probavne probleme i ozbiljne komplikacije za njih. Kada izvodite svog ljubimca na otvorenom, pazite da ne pije iz vanjskog izvora vode i izbjegavajte otvorene posude s vodom oko kuće.

Odvedite ih na godišnji pregled

Hladno vrijeme može pogoršati nekoliko stanja kod kućnih ljubimaca, kao što su artritis, dijabetes ili bolesti srca. Slično, mladi ili stariji kućni ljubimci mogu imati vrlo različite zahtjeve za njegom tijekom hladne sezone. Dakle, godišnji wellness pregled uvijek je dobra ideja za vaše ljubimce, a za to nema boljeg vremena kao što je zimska sezona.