RECITE PODOČNJACIMA ZBOGOM

Devet načina na koje izbrisati tamne krugove oko očiju i konačno izgledati svježe i odmorno

30.10.2020 u 13:13

Bionic
Reading

Muče vas prenaglašene i tamne vrećice ispod očiju? Uz pomoć ovih savjeta riješit ćete se podočnjaka jednom zauvijek

Tamne krugove oko očiju teško je samo tako prikriti šminkom, a činjenica je da ni ne izgledaju privlačno. Nažalost, problem s podočnjacima imaju brojne žene i muškarci koji svakodnevno žongliraju između poslovnih i privatnih obaveza. Ako ga i sami imate, sigurno ste već isprobali razne kozmetičke preparate koji su nerijetko vrlo skupi, a ne rješavaju ga.

No nije samo umor krivac za podočnjake. Postoji više razloga zbog kojih se javljaju tamne vrećice ispod očiju, poput genetike, starenja, dehidracije i nekvalitetne prehrane, a mi vam danas otkrivamo devet načina koji će vam pomoći riješiti se zauvijek ružnih krugova oko očiju.

Slažemo se kako je prevencija uvijek bolje rješenje od naknadnog hvatanja u koštac s problemom, stoga imajte to na umu čak i ako trenutno nemate problema s podočnjacima, jer kad tad će vas iznenaditi.

1. Tijelu osigurajte osam sati sna

Poradite na rutini spavanja. Iznimno je važan redovit i kvalitetan san. Svaku večer odite na spavanje u isto vrijeme, ​legnite u prozračenu i zamračenu prostoriju i, koliko god vas mamilo surfanje na mobitelu u toplom krevetu, trudite se izbjegavati gledanje u ekran mobitela i laptopa jer plavo svjetlo remeti san. Također barem dva, tri sata prije spavanja izbacite sve što vas može razbuditi kao što je kofein.

2. Pijte puno tekućine

Sigurno ste već čuli za izreku da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje, a jednako tako sigurno znate i da će konzumacijom dovoljne količine vode naša koža ljepše izgledati. Isto vrijedi i za podočnjake. Ne samo da će voda izbaciti toksine poput soli (što je povezano s nastankom vrećica ispod očiju), već će poboljšati protok krvi i oporaviti tanku i krhku kožu. Hidratizirana koža je debela i stoga stvara veći volumen, čineći podočnjake manje vidljivima.

3. Uključite retinol u svoj beauty režim

Svi znamo da je retinol ključan sastojak u borbi protiv znakova starenja, a stručnjaci tvrde kako je jednako uspješan i u brisanju tamnih krugova oko očiju. Retinolni serum za oči potreban je kako bi pomogao stabilizirati melanocite (stanice koje stvaraju pigment u koži i doprinose stvaranju podočnjaka) kako bi se spriječila hiperpigmentacija. Također zadebljava dermis, poboljšava teksturu, zaglađuje linije i bore te skriva ljubičaste tonove kože.

4. Ako ne pijete kavu, možda je vrijeme da počnete

Kofein nam ne pomaže samo da se osjećamo budnije, ali i da izgledamo odmorno. Kada se nanosi na kožu, kofein potiče vazokonstrikciju (stezanje krvnih žila ispod očiju), što može dovesti do smanjenja natečenosti. Ukoliko ne volite kavu, u ljekarnama ćete pronaći kofein u kapsulama.

5. Vitamini su ključni

Prehrana bogata vitaminima pomaže u održavanju kože mladolikom, ali postoje određeni vitamini koji mogu biti posebno korisni za područje oko očiju. Beaty stručnjaci preporučuju serume bogate vitaminom C koji nude snažnu antioksidativnu zaštitu koja se bori protiv oštećenja od slobodnih radikala uzrokovanih stresom i hiperpigmentacijom.

6. Razmislite o filerima

Ako ste isprobali sve što ste ikad pročitali na internetu, ali niste osjetili vidljivu razliku, možda bi vrijedilo razmisliti o filerima. To može biti siguran i učinkovit tretman ukoliko ste u rukama kvalificiranog stručnjaka. Masni jastučići ispod očiju s vremenom se smanjuju što dovodi do gubitka volumena. To može stvoriti šuplje područje koje zauzvrat baca sjenu ispod oka. Ako je to uzrok vaših podočnjaka, jedini način da ih se riješite je pomoću filera koji podižu kožu i smanjuju udubljenje.

7. Investirajte u kvalitetan korektor

Ako imate suptilnu promjenu u boji podočnjaka i trebate samo malo osvjetljenja u tom području, pokušajte izbrisati tamne krugove uz pomoć korektora. Nanesite nekoliko točkica počevši od unutarnjeg kuta oka tik do suznog kanala; ovo je obično najproblematičnije područje koje treba posvijetliti. Lagano utapkajte proizvod prstom ili spužvicom dok se u potpunosti ne stopi s kožom.

8. Poigrajte se bojama

Za one koji imaju gotovo plave krugove oko očiju, prikrivanje pomoću korektora u boji pravo je rješenje. Žuti tonovi uravnotežit će plavu nijansu, stoga prije klasičnog korektora u vašoj nijansi kože podočnjake prvo prekrijte toplom žutom ili narančastom nijansom.

9. Korektor utapkajte prstima i obavezno setirajte

Iako su kistovi puno precizniji, korektor je najbolje u kožu utapkati prstima, obzirom da toplina prstiju pomaže otopiti i lakše aplicirati proizvod na kožu, ostavljajući korektor savršeno blendanim, odnosno nevidljivim na koži. Posljednja stavka koju ne smijete preskočiti jest setiranje korektora. Kako se korektor tijekom dana ne bi skinuo, preslikao na odjeću ili neprirodno sjajio, ispod očiju nanesite malo pudera u prahu (najbolje je to učiniti pomoću ravno rezanog blendera). Odaberite transparentni ili puder u identičnoj nijansi korektora koji mora biti dvije nijanse svijetliji od pudera/tona kože.