SNJEŽNI SLADOLED, MESO...

Deset recepata koje se najviše guglalo u 2016.

15.12.2016 u 18:38

Bionic
Reading

Između lista najguglanijih glumaca, glumica ili modnih trendova Google je objavio i listu recepata koji su se tražili u ovoj godini

Prema objavljenoj listi, najtraženiji recepti nisu komplicirani ni posebno egzotični, već se radi o svakodnevnim jelima. Tako je na prvom mjestu klasično američko jelo – složenac s mahunama. Ovo brzo jelo u osnovi se sastoji od mahuna, kremaste juhe od gljiva, luka i cheddar sira, a sve je zapečeno u pećnici.

Na drugom se mjestu krije možda još veće iznenađenje, prokulice. Mnogi ih ne vole zbog gorkog okusa jer sadrže glukozinolate i otpuštaju puno sumpora ukoliko se duže kuhaju. Pečenje im daje posve drugačiji okus jer se prirodni šećeri iz njih karameliziraju i u prvi plan izbije prirodna slatkoća pa će možda biti ukusnije i djeci.

Još jedan složenac zauzeo je treće mjesto. Ovaj recept ukusan je u zimskim danima jer se radi o zapečenom krumpiru s dodacima poput vrhnja, temeljca, luka, sira i na kraju posipanih kukuruznih žitarica ili krušnih mrvica.

Uz ova tri jela, najviše se tražio recept za umak guacamole, pa piletina u umaku od vina marsala i gljiva, zatim piletina tetrazzini. Na sedmom mjestu je slastica, snježni sladoled. Naziv ovog recepta je doslovan - radi se od snijega. Uz zimske pahulje, sladoled se priprema od ekstrakta vanilije i kondenziranog mlijeka. Osim toga, tražio se recept kako napraviti ukusnu glazuru od maslaca i šećera, ispeći karmenadle te pripremiti umak za puricu