TROY IZ 'HSM'

Deset kul stvari o Zacu Efronu

07.08.2010 u 08:33

Bionic
Reading

Čak svaka treća tinejdžerica u SAD-u u svojoj sobi ima poster plavookog glumca koji je u popularnom filmskom serijalu 'High School Musical' igrao Troya, pokazala su neka istraživanja. Zac Efron se već neko vrijeme trudi maknuti od imidža slatkaste teen zvijezde, a premda se čini kao da o njemu sve znamo, neke činjenice su vam sigurno nepoznate. Pa krenimo!

Krasio je naslovnicu Rolling Stonea, kao i mnogih prestižnih časopisa. Američka gay udruga ga je proglasila najpoželjnijim muškarcem 2007. godine, a cure padaju u nesvijest kad ga vide. Zar ovaj 22-godišnjak može biti još popularniji nego što već jest?

1. Punim imenom Zachary David Alexander Efron je rođen u sunčanoj Kaliforniji kao najstarije dijete Davida i Starle Efron. Ima mlađeg brata Dylana s kojim se često znao porječkati.

2. Jedna od prvih Zacovih uloga bila je u popularnoj seriji Hitna služba, ali njegov je lik završio svoju rolu smrću na operacijskom stolu.

3. Zac je kao dječak u svojoj sobi na stropu imao poster slavnog supermodela Tyre Banks:
'Imao sam njezin slavni poster u ljubičastom badiću na prijelazu iz sedmog u osmi razred. Smatrao sam je jako privlačnom. Bila je moja prva ljubav.'

4. Tko je danas na Zacovom popisu najzgodnijih pripadnica ljepšeg spola? Zvijezda Pussycat Dollsa Nicole Scherzinger, Paula Abdul i Jessica Alba su zauzele vrh njegovog popisa. Ne sumnjamo i da njegovu listu najpoželjnijih žena krasi i njegova filmska kolegica i djevojka Vanessa Hudgens s kojom je već nekoliko godina u sretnoj vezi.

5. Zac oko vrata nosi lančić s privjeskom kojeg je specijalno za Zaca načinio Ms Abdul. Privjesak krasi natpis Dotakni zvijezde s prednje strane, dok poleđinu krasi natpis Mogao bi i ti postati jedna.

6. Odbio je unosan glazbeni ugovor koji mu je ponudio slavni Simon Cowell riječima: 'Gluma je moj jedini prioritet.'

7. Prijatelji su mu nadjenuli nadimak Hollywood, dok ga je slavni bloger Perez Hilton počastio nadimkom Zacquisha, zbog čestih nagađanja o njegovoj pravoj seksualnoj orijentaciji.

8. Zacova najveća inspiracija je američka glumica i pjevačica Liza Minelli. Hmm, ova informacija neće ublažiti glasine koje kruže o njemu budući da je riječ o gay ikoni.

9. Zac je izjavio da mu slava nije udarila u glavu, te se i dalje smatra normalnim dečkom.
'Mogao bih vam pokazati najmanje 500 muških osoba u Los Angelesu koje su moje tjelesne težine, visine, boje kose i životne dobi. Zašto sam dobio sve ove uloge? Tko zna?' zaključio je Zack.

10. Koji je Zackov parti trik? 'Znam raditi poprilično dobre balone od sline', kroz smijeh je izjavio.