VRUĆI TRENDOVI

Deset krpica koje ćete željeti imati u ormaru

19.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Najprije smo uživali u trendovima koje su nam za proljeće i ljeto 2014. otkrili dizajneri na Tjednu mode u New Yorku, da bi se modna svita preselila u London. Tamošnji Fashion Week netom je završio, a evo koje nam trendove ostavlja

1.Mini krinoline
Nose se suknjice A kroja, a dizajnerska mašta ide tako daleko da su neke suknje i haljine oživjele krinoline, na nov, moderan način. I mnogo, mnogo više razotkrivaju nego nekad davno.

2. Grafički print
Nosit će se grafički print, kako na suknjama, tako na majicama i košuljama. Ne samo upadljivo, nego i zanimljivo za promatranje.

3. Spajanje nespojivog
Furat će se izgled kao da se odjenuli u mraku. Što će reći - ljubičasta suknja s grafičkim printom nosit će se uz zeleni top s cvjetnim uzorkom. I što je najbolje od svega, to može, kako su dokazali dizajneri, djelovati sasvim sofisticirano.

4.Asimetričan i kratko rezan top
Gornji dijelovi, bilo puloveri, bilo svečaniji topići, bit će asimetrično rubljeni, a k tome, otkrivat će pupak. Jasno je da mnogima ta pomisao neće biti bliska, ali dizajneri daju rješenja da se takvi modeli lijepo kombiniraju, a da ne izgledaju napadno, vulgarno ni razotkrivajuće.

5.Havajski print
Nećemo vas plašiti, ne odnosi se to na 'havajske košulje' za muškarce, one šarene s krupnim cvijećem. Ali baš taj print bit će uočljiv na – haljinama.

6.Igra s prozirnim umecima
Već su i lanci ulične mode prepuni prozirnih dijelova na tajicama, majicama i haljinicama. Trend se nastavlja, a dizajneri visoke mode tim se kontrastima igraju na svečanim haljinama, najčešće jednobojnim.

7.Korzet povrh košulje, suknja povrh hlača
Ne morate se brinuti da će vaša minica previše otkriti ni da će vam korzet-top skliznuti – suknjicu za trendi look možete navući povrh hlača, korzet povrh košulje.

8.Boja lavande plus čipka
Za rastopiti se - nježne pastelne boje uz čipku sjajno pridonose romantičnoj eleganciji.

9.Resice
Na elegantnim, ali i ležernim komadima odjeće i dalje ćemo se krasiti resicama.

10.Ulična moda
Čak i dizajneri visoke mode znaju da je ulična moda jednako važna. Mnogi predlažu balerinke, midi suknje, nježnu ružičastu i ledenoplavu boju…