NA TRAŽENJE OBITELJI

Dansko kazalište otkazalo predstavu o Amy Winehouse

26.11.2012 u 21:04

Bionic
Reading

Dansko kraljevsko kazalište priopćilo je da je otkazalo predstavu o tragično preminuloj britanskoj pjevačici, jer je danska agencija za autorska prava povukla dozvolu za korištenje glazbe slavne glazbenice

Agencija Koda povukla je dozvolu za korištenje glazbe u predstavi na traženje obitelji Winehouse koja se premijerno trebala izvesti 30. siječnja u kazalištu u Kopenhagenu.

Chris Goodman, PR Winehouseovih kazao je da Amyina obitelj nije nikada ni dopustila kazalištu korištenje materijala.

Danska autorska agencija Koda ranije je dala dopuštenje kazalištu za tu predstavu.

'Mi smo djelovali u samo u dobroj namjeri i smatrali smo da je kazališna predstava odličan format. Rečeno nam je da sada možemo zaboraviti na korištenje tih materijala', rekao je glasnogovornik agencija Koda Nicolaj Hylten-Cavallius

Predstava 'Amy' napravljena je prema intervjuima, koncertima, pismima i novinskim člancima o ovoj karizmatičnoj zvijezdi. Napisala ga je grupa od 11 danskih dramaturga i priča je o njenom turbulentnom životu te odnosu s drogama i alkoholom.

Dansko kraljevsko kazalište u svojoj je najavi za ovu predstavu istaknulo kako će se djelo baviti i ogromnim pritiskom koju je senzacija gladna javnost stvorila oko slavne pjevačice.

Višestruko nagrađivana Winehouse preminula je od trovanja alkoholom u srpnju prošle godine, a imala je samo 27 godina.

Nedavno se slavne pjevačice prisjetio i Pete Doherty, roker koji živi u Parizu, jer mu je dosadilo čitati o vlastitoj ovisnosti u britanskim novinama. U intervjuu za Daily Mail rekao je da je Amy bila jako dobra i draga, da je nikad nije vidio da jede išta konkretno, već je samo pila shakeove te da su bili u intimnoj vezi.