ZNANSTVENO DOKAZANO

Da, da, da! Žene doživljavaju dva različita orgazma

14.03.2014 u 11:31

Bionic
Reading

Novo istraživanje jasno otkriva i tvrdi: nisu svi ženski orgazmi isti, a sada je i dokazano da žene doživljavaju dva različita orgazama, vaginalni i klitoralni

Prije više od jednog stoljeća razni liječnici iznijeli su ideju da žene mogu doživjeti dvije vrste orgazma, klitoralni i vaginalni. Međutim razlike između ta dva orgazama, kao i razlozi, bili su temom brojnih rasprava.

U želji da dođu do definitivnog odgovora francuski ginekolozi poslužili su se ultrazvukom kako bi izmjerili sitne promjene u protoku krvi tijekom unutarnje i vanjske stimulacije, prenosi Daily Mail. Istraživanje je pokazalo kako vanjska stimulacija klitorisa ne uključuje interni korijen klitorisa, no vaginalna stimulacija uključuje oboje, interni korijen i vanjski korijen, sugerirajući da teorija o dva različita orgazma može biti istinita.

Tijekom istraživanja francuski znanstvenici Odile Buisson i Emmanuele A Jannin pratili su tri žene pomoću ultrazvuka, čija zadaća je bila vizualizirati pokrete klitoralnih živaca tijekom izravne stimulacije klitorisa i stimulacije vagine.

Konačni rezultati pokazali su kako vanjska stimulacija klitorisa ne uključuje interni klitoralni korijen, ali vaginalna stimulacija uključuje i interni klitoralni korijen i vanjski klitoris. 'Snimke dobivene tijekom vanjske stimulacije i vaginalne penetracije pokazuju kako korijen klitorisa ne sudjeluje u vanjskoj klitoralnoj stimulaciji. Nasuprot tome, tijekom vaginalne stimulacije, zbog pokreta, sudjeluju svi klitoralni živci. Upravo to ukazuje na funkcionalne razlike koje ovise o vrsti stimulacije', objašnjavaju znanstvenici koji su na temelju ovih rezultata zaključili da se različite percepcije koje proizlaze iz dvije različite vrste stimulacije mogu objasniti različitim dijelovima klitorisa.