U PROSTORU HND-A

Crno-bijeli svijet ELFS-a: Poznati dvojac predstavlja novu kolekciju

30.09.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Žensku kolekciju za nadolazeću jesen i zimu predstavit će samostalnom revijom u četvrtak, 10. listopada, kada će prostorije najstarijeg profesionalnog udruženja hrvatskih novinara i fotoreportera pokazati pomalo drugačiju viziju dvojca koji već petnaest godina suvereno vlada domaćom i regionalnom modnom scenom

Pred objektiv kamere Borisa Štajduhara, legende hrvatske fotografije, stala je Lilia van Lit, a crno-bijele fotografije dio su pomalo drugačije modne priče radnog naziva FW19, kojom ELFSI najavljuju najnoviju kolekciju i druženje. Iako su upotreba crne boje i tamnijih tonova klasičan odabir za kolekcije odjeće namijenjene za hladnije dane, ovi su tonovi za Aleksandra Šekuljicu i Ivana Tandarića novina i svojevrsni zaokret, baš kao i upotreba crno-bijelih fotografija za prezentaciju same kolekcije.

FW19 modnim rječnikom najbolje opisuju suprotstavljenost i naglašenost u više smjerova. Predimenzionirani rukavi ističu ramena, a dramatičnost i romantičnost dodatno su naglašeni odabirom tkanina i boja. Suprotstavljenost je vidljiva u raskošnosti i buntovnosti te otmjenosti i eklektici, a dvojac ni ovaj put nije bježao od logomanije kojom se igraju od samih početaka. Ona nikada nije bila eksplicitnija, ali istovremeno i suptilnija, ovisno o grupi odjevnih predmeta, a dopušta i potiče individualnost te interpretaciju kolekcije vlastitim stilskim potpisom.

Na pisti Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu bit će predstavljeno tridesetak modela, a upravo je tamo snimljena i najavna kampanja. Lilia van Lit članica je Talia Models, šminku i frizuru potpisuje Marko Tolić, a styling Iva Gradišer.