ČARI PAKLENSKIH OTOKA

CNN proglasio Jerolim najboljom destinacijom za naturizam

21.11.2011 u 10:20

Bionic
Reading

Nagrade i priznanja za hrvatski otok pljušte sa svih strana, a ovoga puta Sveti Jerolim je proglašen destinacijom broj jedan za sve nudiste i prestigao je plaže Brazila, Tajlanda, Azurne obale, Grčke, Kalifornije, pa čak i Havaja i Kariba

Jerolim je samo jedan od otočića 'zadivljujuće kolekcije' Paklinskih otoka, opisuju ga na Suite 101, nasuprot gradu Hvaru koji posjetiteljima pružaju brojne aktivnosti, kao i nebrojeno mnogo skrivenih zaljeva i uvala prošaranih borovom šumom. S glavnim otokom povezani su morskim taksijem koji isplovljava s rive.

'Hrvatska je poznata po svojim FKK plažama', piše u izvješću CNN-a u kojem se dodaje i da je Jerolim 'najbliži od Paklinskim otoka i čuven je po svojim neiskvarenim stjenovitim obalama i kristalno čistom moru'.

'Popularan je među naturistima (kao i onima koji to nisu) koje se može vidjeti kako se sunčaju na bijelim stijenama', kažu za Jerolim CNN-ovci te napominju da se za više privatnosti kroz borove šume može pobjeći u osamljene uvale.

Jerolim je prvi naturistički otok u Hrvatskoj kada je 1960. takva vrsta turizma postala vrlo popularna, a danas je vrlo važan dio ponude koju ponajviše popunjavaju njemački gosti.
Povijest naturizma u Hrvatskoj puno toga duguje abdiciranom engleskom kralju Edwardu VIII. i njegovoj ženi Wallis Simpson koja je zatražila i dobila dopuštenje za kupanje bez odjeće u moru oko otoka Raba.

Proglašenje Jerolima najboljom nudističkom plažom svijeta samo je jedna od brojnih nagrada koje su Hvar i pripadajući otoci primili. Lonely Planet proglasio ga je jednom od top pet destinacija za 2012, a čitatelji Conde Nasta izabrali su ga za osmi najbolji europski otok. I hvarski hoteli dobivaju svjetske pohvale. Hotel Adriana jedan je od top 100 hotela po izboru Fodora, a Sunday Times proglasio je hotel Riva jednim od 100 najboljih malih hotela u Europi.