KAPITALIZIRANJE USPJEHA U WRC-U

Citroen u Ženevi lansira papreni DS3-R?

09.02.2010 u 11:25

Bionic
Reading

Premda je u svjetskom reli prvenstvu posljednjih pet godina nedodirljiv, Citroen nikad nije kapitalizirao taj uspjeh pa će na spomen cestovnog reli vozila većina pomisliti na Subaru Imprezu STi ili Mitsubishi Lancer EVO, nego na Citroen C4 koji vozi Loeb

Ako je vjerovati nagađanjima stranih medija, to bi se moglo promijeniti već na ovogodišnjem autosalonu u Ženevi gdje bi nam Citroen trebao predstaviti komercijalnu sportsku izvedbu trkaćeg DS3 - model DS3-R.

Od konvencionalne braće DS3 trebala bi ga izdvajati boja karoserije s naglašenim felgama i rešetkom hladnjaka, kao i sportski ovjes niži za petnaest milimetara.

Pod poklopcem bi se trebao naći 1.6-litreni turbopunjeni četverocilindraš sa 200 do 210 KS koji bi prenosio snagu na prednje kotače pomoću šesterobrzinskog ručnog mjenjača. Pojedini izvještaji spominju i diferencijal s ograničenim proklizavanjem, no za očekivati je da on, ukoliko će biti dio opreme, bude elektronski, a ne mehanički.

Sprint do stotke? Navodno za samo 6,8 sekundi. Pokažu li se izvještaji točnima, 'feferon' iz Citroena mogao bi biti jedna od zvijezda nadolazećeg autosalona u Ženevi.