cijeli svemir nutrijenata

Chlorella – spas za (pre)umorne

09.04.2019 u 14:53

Bionic
Reading

Okrugla je, sitna i sadrži cijeli svemir nutrijenata u samo jednoj stanici. To je moćna chlorella

Prepoznatljiva po modrozelenom pokrovu koji stvara na slatkim vodama, možda na prvu ne izgleda privlačno, no vjerujte, tijelu se jako sviđa. Razbuđuje ga, podiže koncentraciju, podržava imunitet i čisti teške metale k'o velika.

Znanstveno je jedna od najtestiranijih namirnica na svijetu, tako da iza njenih supermoći stoje brojna istraživanja koja ih potvrđuju. Međutim, kod odabira ovog moćnog dodatka morate pripaziti - chlorella je super samo ako je čista organska i premium kvalitete.

5 razloga za chlorofiliju

1. Sadrži 10 x više klorofila nego alfa alfa klice. Uz zelenu magmu i spirulinu, u tome joj nema ravne. Klorofil volimo jer obavlja posao hemoglobina, proizvodi i obnavlja crvene krvne stanice te regenerira tijelo na staničnom nivou.

2. Riznica je vitamina A, B12, B3 i C, a bogata je i željezom te jodom. Zato smanjuje kronični umor, štiti živčani sustav i jača imunitet.

3. Glavna je za izbacivanje teških metala i prehrambenih kemikalija. Svojim fitonutrijentima veže razne otrove i izbacuje ih iz organizma. Kad tijelo kaže detoks, mi kažemo chlorella.

4. Od 50 – 60% je protein, a sadrži i sve esencijalne aminokiseline koje tijelo ne može proizvesti samo.

5. Odličan je izvor prebiotičkih vlakana koja hrane i podržavaju zdrav mikrobiom. Ne fali joj ni omega-3 kiselina, prava je čuvarica srca i krvnih žila.

https://www.biobio.hr/biografika/mocna-chlorella-2818/

Zeleni detox smoothie

Sastojci

  • 3 dl zobenog napitka
  • 1 banana
  • 2 žlice chlorelle u prahu
  • 1 žlica djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 žlica psylliuma u prahu

Ubaciti sastojke u blender, izmiksati i odmah popiti kako se psyllium ne bi zgusnuo. Napitak ima snažan detox i blagi laksativni učinak. Uzdravlje!

Više informacija o svojstvima i upotrebi chlorelle potražite u bio&bio trgovinama ili putem besplatnog telefona 0800 246 246.